Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Ktoś się orientuje?
Hurra, diese Welt geht unter
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
filip.z.konopii pisze: przeciez nasiona maku ze spożywczaka sie nadaja na uprawe i mozna z nich zberac całkiem niezłe opium..
Odnośnie sklepowych - lepiej kiełkują jak się je najpierw namoczy, a dopiero później do ziemi.
jacok pisze: 1.takie sklepowe też mam w planie, ale do ogródka to bym posiał coś ekstra. Szczególnie, że nie urządza mnie czekanie kilku sezonów,
2.Odnośnie sklepowych - lepiej kiełkują jak się je najpierw namoczy, a dopiero później do ziemi.
Ad.2.To ile trzeba moczyc dni przed posadzeniem go w ziemi?
Ad.Ad.2 Wsyp do butelki, zalej wodą. 3h i gotowe. Łatwo się sieje (broń boże tego nie robiłem) bo jak się odkręci butelkę i macha nią, to mak jest cięższy dzięki wodzie i ładnie leci na spore odległości.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.