Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1997 / 120 / 0
Czy są jakieś przeciwwskazania w polskim prawie, odnośnie sprzedawania nasion maku? Chodzi mi przede wszystkim o te odmiany typu "persian white" czy giganteum. Będę zamawiał to z ebay, i opłaca mi się wziąć więcej, a na pewno nie zużyję wszystkiego (wszak mogę mieć tylko 1 m2 maku, tak? ;)) Chodzi o to, że ewentualnie bym te nasiona chciał opchnąć na allegro, ale nie wiem, czy tak można, no i czy mi konta nie zbanują - już jedno ostrzeżenie za nasionka marihuany dostałem :)

Ktoś się orientuje?
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 459 / 3 / 0
Z tego co wiem to nasiona maku sa legalne i nikt nie powinien sprawdzac czy zawierają morfinę.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 223 / 5 / 0
przeciez nasiona maku ze spożywczaka sie nadaja na uprawe i mozna z nich zberac całkiem niezłe opium..
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
Pod warunkiem, że nie trafimy na Mieszko, albo inne gówno.
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 271 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: bogor »
filip.z.konopii pisze:
przeciez nasiona maku ze spożywczaka sie nadaja na uprawe i mozna z nich zberac całkiem niezłe opium..
Hmm... powiem szczerze, ze mnie to zaciekawilo. Moglbys opisywac dokladniej jak zasiac mak z nasion kupionych w spozywczaku, w sensie, czy potrzebne sa jakies inne czynnosci niz wysypanie ich na przekopana ziemie?
  • 425 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: MajkiMajk »
Nasiona konopii sa legalne, salvia jest legalna i co.Wypierdola ci te aukcje zanim zdazysz powiedziec 'niezly biznes'
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
takie sklepowe też mam w planie, ale do ogródka to bym posiał coś ekstra. Szczególnie, że nie urządza mnie czekanie kilku sezonów, aż koledzy mieszko czy michałko lub inne przemka zatracą swoje właściwości. Orientuje się ktoś może, czy w Czechach stosują jakieś odmiany bezmorfinowe? Ja osobiście nic takiego nie słyszałem, tak że mak importowany z Czech mógłby być dobry. A z Turcji to już na pewno.

Odnośnie sklepowych - lepiej kiełkują jak się je najpierw namoczy, a dopiero później do ziemi.
Świat stracił kolory.

• 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
kiedys rosypale pół kilo maku ze sklepu na nieuztku nie wyroslo doslownie nic ... zero sztuk...
  • 149 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaklin »
jacok pisze:
1.takie sklepowe też mam w planie, ale do ogródka to bym posiał coś ekstra. Szczególnie, że nie urządza mnie czekanie kilku sezonów,

2.Odnośnie sklepowych - lepiej kiełkują jak się je najpierw namoczy, a dopiero później do ziemi.
Ad.1.To jak posadzic zamierzasz aby nie czekac na sezon bo nierozumiem(jakas folia,czy domowe sposoby?)

Ad.2.To ile trzeba moczyc dni przed posadzeniem go w ziemi?
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
Ad.Ad.1 Chodzi o to, że nawet z bezmorfinowego, jak się sam przesieje przez kilka lat, będzie podobno wysokomorfinowy. Tylko potrzeba kilku sezonów. A na taki właśnie można trafić w sklepowych ziarenkach.

Ad.Ad.2 Wsyp do butelki, zalej wodą. 3h i gotowe. Łatwo się sieje (broń boże tego nie robiłem) bo jak się odkręci butelkę i macha nią, to mak jest cięższy dzięki wodzie i ładnie leci na spore odległości.
Świat stracił kolory.

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.