Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 262 / 46 / 0
Z samej definicji, heroina nie ma być spalana tylko podgrzewana a jej opary wdychane. Zobacz sobie, jak starzy wyjadacze palą hel. Zawsze jak najmniejszy płomień zapalniczki i kropla ma pływać, nie stać w miejscu, bo jest strata materiału.
Alfaosobnik
  • 1509 / 223 / 0
I właśnie dlatego, że ma być podgrzewana, a nie palona w sensie faktycznego palenia, uważam, że nie da rady tego palić w papierosie z tytoniu albo joincie, bo wtedy żar spala to od razu i chuj z działania.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 262 / 46 / 0
Dokładnie. Pani @Hexe ma rację, gdyż jest starym wyjadaczem heroinowym i nawet proszę z tym nie dyskutować :)
Alfaosobnik
  • 1509 / 223 / 0
Nie, nie, @leo726, nie gadaj tak nawet czy to w żartach, czy serio, bo to nieprawda. Jest tutaj mnóstwo dużo bardziej doświadczonych w heroinie i innych opiatach, ale coś tam już wiem z doświadczenia swojego i innych znajomych lub osób z tego forum. Chodzi mi o to, że naprawdę niejeden tutaj pytał i pewnie później też próbował palić to z tytoniem, z zielskiem, w lufce (jak zioło) i to po prostu nie wychodzi, nie z tym, co jest w Polsce dostępne. Po prostu nie. :D
  • 262 / 46 / 0
Wiem @Hexe Delikatnie sobie zażartowałem, aby rozluźnić atmosferę :). Po za tym lubię czytać Twoje posty. Dzięki Tobie dowiedziałem się, że jak towar jest dobry, to swędzi Cię cipa :). Mnie swędzą jaja, więc muszę potwierdzić Twoją tezę.
Wracając do tematu, może i coś tam klepnie z tym papierosem, ale moim zdaniem straty materiału wynoszą z 80%. Nawiasem mówiąc, samo palenie to strata. Prawdziwy helupiarz tylko in vain :)
Alfaosobnik
  • 1509 / 223 / 0
Hahahahaha. :D O kuuurwa. :D :D :D No ale z tą cipą to prawda. Wiem, że jak swędzi cipa na wejściu, to znaczy, że dawka jest dobrze dobrana. O, jak dobrze wiedzieć! Mam drugiego faceta do potwierdzenia mojej tezy o swędzeniu genitaliów. Robi się nas wincyj! %-D Zbiorę jeszcze kilku ankietowanych i bierę się za doktorat. :v

Tak, na paleniu podobno traci się sporo, ale znam i takich, którzy mimo prób z iv, wracali do palenia, bo sama ta czynność ma/miała dla nich jakieś znaczenie sentymentalne, etc. Btw, in venam tudzież intravenosus. Vain znaczy tyle, co próżny. ;)
  • 262 / 46 / 0
Zgadza się z tym in venam. Chciałem z angielskiego in vein, ale zrobiłem literówkę :/ Taki błąd. Dziękuję za poprawę. Mówiłem, że jesteś ekspertką w dziedzinie heroiny :), a teraz również zwrotów z łaciny :) Ymmm no ideał dziewczyna. Ładna, inteligentna i lubi heroinę (kocha). yyymmmmm :)
Alfaosobnik
  • 1509 / 223 / 0
Ideał ze mnie po chuju, masz rację. %-D No kurde, ten semestr łaciny w końcu się na coś przydał. %-D

Btw, ktoś tutaj korzysta z filtrów po helu? W sensie robi z tego zupę na skręta? I jeśli tak, to jak oraz na ile razy wystarcza i ile tych filtrów? Oraz jaki kolor i jak bardzo intensywny Wam z tego wychodzi i jak wtedy z mocą? Cholernie boli mnie to, że tak niewiele da się z tego jeszcze wydobyć w porównaniu do oksykodonu czy (mej lubej!) morfiny. Ten materiał, który miewam zazwyczaj zachowuje się na tyle dobrze, że po przefiltrowaniu przez kawałek waty zostają brudne farfocle na łyżce, które wycieram filtrem z waty i odkładam do wysuszenia, na tzw. czarną godzinę. Gdy ta nadejdzie, zlewam to wrzątkiem z dodatkiem kwasku, by - jeśli cokolwiek tam zostało, a nie sam brud - się rozpuściło. Po miętoleniu wat przez kilka minut, odciskam je i to jeszcze ewentualnie podgrzeję, żeby zredukować, filtruję i puk. I na raz to działa na zasadzie zaklejenia nosa i dupy, ale już po 3 h zaczyna mnie nosić, rzucać, gdy próbuję spać, itp. I stąd pytanie: czy robię to źle, bo próbuję to robić w sposób zbliżony do tego, którego używałam przy watach od majki/oxy, czy po prostu nie da się nic więcej z tego uzyskać?
  • 139 / 21 / 0
Chyba mnie nie zrozumieliście do końca. Nie chodziło mi o to jak klepie czy jaki rodzaj helu można spalać w joincie. Po prostu chciałem wiedzieć, czy OGÓLNIE taka RoA się pojawia i jak wyżej wyjaśniłem linkiem - owszem, tak. Także w filmie było ok.

Podejrzewam, że zdecydowanie nie jest to opcja dla osób z tolerancją, bardziej dla początkujących. Co by się również zgadzało, bo postać która paliła te skręty akurat rozpoczynała przygodę z heroiną.
Uwaga! Użytkownik pijanytraktorzysta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 262 / 46 / 0
@Hexe Słońce robisz to dobrze. Ja zawsze jak odciągam z filtra, to zostawiam go wilgotnego, tzn. nie ściągam do końca. I taki dosyć mokry filterek zostawiam do wysuszenia. Z 5-6 i coś tam już poczuć można. Dużo też zależy od helu. Czasami trafię na taki materiał, że po zagotowaniu pływają oczka jak w rosole lub farfocle, które nie chcą się rozpuścić, wtedy te filterki takie tłuściótkie są i smaczniusie. Co prawda nie ma to porównania do mst czy oxy bo tam 3 dobre filtry i jest miodzio.
Jeśli już jesteśmy w temacie filtrowania. Chciałbym dodać taki tip prozdrowotny dla osób, które walą MST. Po zagotowaniu poczekajcie, aż wszystko na łyżce ostygnie i ten pojawiający się kożuszek zdmuchnijcie, bądź też zbierzcie jakąś watką. Jest to stearynian magnezu, który robi niemałe szkody w naszych organizmach. Ja zawsze zaciągałem gorące przez filtr i przez to zaciągałem razem z tym gównem, a następnie wstrzykiwałem to sobie. W bonusie na odtruciu otrzymałem 28 dni nocy, gdzie po 3x musiałem wymieniać pościel. Pościel nie była wilgotna, ona była tak mokra, jakby ktoś wylał wiadro wody. Dodatkowo bardzo szybko pojawia się problem z żyłami oraz z sercem (tachykardia) Wg lekarza, to właśnie poprzez nieumiejętne filtrowanie, gdyż stearynian blokuje żyły, zatyka pory, i niekorzystnie wpływa na serducho.
Alfaosobnik
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.