Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
A dorzutki zarówno przy majce jak i przy helu nigdy mi się nie podobały i sensu też nie miały za bardzo. Lepiej sobie walnąć całość na jeden raz, po pierwszym strzale nawet jak mamy dobry towar/dużą dawkę to nie pokazuje 100% możliwości jak się nie odczeka dosyć. Alien kiedyś pisał chyba o czekaniu na pierwsze objawy skręta i dopiero waleniu, kiedyś się z tego śmiałem ale ostatnio też tak robiłem, nawet jak fizycznie nie działa wtedy mocniej (chociaż może receptory już są troszkę wrażliwsze wtedy?) to psychicznie bardziej się odczuwa to wybawienie i ulgę. Nie wiem, może przy gonieniu kropli można tak dopalać i się nie traci nic, ale przy iv mam wrażenie że i przy majce i przy helu niecierpliwe osoby robią sobie na złość.
A teraz mały off-top: na premierze Trainspottingu 2 byłem w kinie. Widownia strasznie mieszana, ale sporo osób koło 40-stki. Jedna taka para niedaleko mnie przed rozpoczęciem filmu strasznie głośno dawała znać wszystkim że "młodsze pokolenie tego nie rozumie" "nie wiedzą co ten film znaczył wtedy" i tym podobne bzdety. Śladów po igłach nie mieli, zwężonych źrenic też nie, ot taki Janusz i Grażynka typowi. Nie powiem bo z trudem powstrzymywałem śmiech wtedy.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Moje ćpanie w ogóle zaczęło się od jakiejś fascynacji tego co widziałam na filmach więc mam do pewnych duży sentyment, w tym do właśnie Trainspotting. Muzyka jest świetna, mam Vinyla czekającego na mnie w Polsce [emoji14] Uwielbiam sam początek filmu, nawet od czasu do czasu myślę o tatuażu "choose life". Nie wiem czy jest bardziej realistyczny film od tego. Też na 2 części byłam w kinie.
@up - z realistycznych filmów to jeszcze Reindeerspotting: Escape from Santaland, film o uzależnionych od bupry właśnie, no i benzo, mocny dosyć. Warto jeszcze obczaić Drugstore Cowboy, oparty na faktach.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
WrakCzlowieka pisze:Wszystko zależy od dawek i tolerancji. Opio mogą osłabiać trochę efekty psychodelików, ale i koda i majka na kwasie były bardzo spoko. No i miej na uwadze że majka p.o. (a domyślam się że tak weźmiesz) ma kiepską dostępność (30%, po paru tygodniach regularnego brania wzrasta do 50%) więc trzeba tego trochę zeżreć. Poza tym działa dosyć długo przy takim podaniu. Ja bym brał jak już zacznie mijać peak grzybów.
@up - z realistycznych filmów to jeszcze Reindeerspotting: Escape from Santaland, film o uzależnionych od bupry właśnie, no i benzo, mocny dosyć. Warto jeszcze obczaić Drugstore Cowboy, oparty na faktach.
15 września 2019HardCracks pisze: Brał ktoś morfine z grzybami? Nie pogryzie się? Chodzi o servadol w tabsach.
Wiesz, mi ten rodzaj fazy niezbyt pasuje (majka zmniejsza psychodelę po grzybach, pod względem psychicznym dość przyjemnie, za to parę nieprzyjemnych efektów fizycznych, których nie miałam przy majce solo - zrywy mięśniowe, nudności, zawroty głowy). Za to euforia psychiczna dość wyraźna. Weź też pod uwagę, że reakcja na psychodeliki to sprawa skrajnie osobnicza, w dodatku zależy też od Twoich doświadczeń z opio. Odradzam wszelkie mixy, jeśli nie znasz dobrze działania na sobie każdej substancji solo. No i jeśli nie brałeś jeszcze majki, to odradzam w ogóle zaczynanie, bo nie warto... [Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid, zastanów się 150 razy]. Ale żem się rozgadała... Zrobisz jak uważasz, ja napisałam o swoich obserwacjach i doświadczeniach, może akurat pomogę ;]
WrakCzlowieka pisze:Klasycznie z jakiejś stronki z torrentami dawno temu miałem. Teraz tak przejrzałem wyniki w necie i rzeczywiście ciężko coś znaleźć, niestety nie pomogę.
Ale takie średnie, w sensie rozumiem sens filmu, fajnie że czysto prowizoryczny
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.