Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Za lyrice ostatnio płaciłem osobiście 5.20 i to tylko dlatego, że nie wziąłem legitymacji ZHDK. ta by było 70 kilka groszy z tego co pamiętam. (z opakowanie 56 sztuk - 150mg) Dlatego warto zdobyć receptę i bawić sie w jebane generyki, które śmierdzą kurzem i pozostawiają posmak metalu na języku.
Normalnie płacisz 55.66PLN
Z recepty korzystam, z tym że zainteresował mnie fakt, że w przypadku GAD (F41.1) jest jakaś refundacja w Polsce, ale już wyżej - inne zaburzenia lękowe (F41 składające się z 3 podjednostek) już refundacji brak.
Muszę pogadać z lekarką.
https://emj.bmj.com/content/30/10/874.2
Nagle demonizowanie pregaby, pewnie przez wcześniejszą aurę 'nowej, lepszej, może nawet hej, nieuzależniającej[?] tabletki szczęścia'. Teraz jest często wypisywana i szok, niedowierzanie, psychotrop ma skutki uboczne i jest nadużywany przez niestabilnych psychicznie pacjentów ;_; !!! Ta przeklęta Big Pharma znowu nas oszukała, a niech to!
Pregabberowe lobby powinno teraz zrobić kampanie reklamową,
"No dobra, może trochę uzależnia jednak, sorry odjebaliśmy trochę, hehe ale teraz juz bez kitu, pregaba to takie nowe, lepsze, trochę mniej uzależniające benzo! Spróbuj koniecznie, zamów darmowe sample!"
Czasem zapominam o wieczornej i nie wstaję w środku nocy, ale o porannej mi się nie zdarza.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Niestety, efekt rekreacyjny pregabaliny po około tygodniu przemija, o czym pewnie już było.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.