Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Za lyrice ostatnio płaciłem osobiście 5.20 i to tylko dlatego, że nie wziąłem legitymacji ZHDK. ta by było 70 kilka groszy z tego co pamiętam. (z opakowanie 56 sztuk - 150mg) Dlatego warto zdobyć receptę i bawić sie w jebane generyki, które śmierdzą kurzem i pozostawiają posmak metalu na języku.
Normalnie płacisz 55.66PLN
Z recepty korzystam, z tym że zainteresował mnie fakt, że w przypadku GAD (F41.1) jest jakaś refundacja w Polsce, ale już wyżej - inne zaburzenia lękowe (F41 składające się z 3 podjednostek) już refundacji brak.
Muszę pogadać z lekarką.
https://emj.bmj.com/content/30/10/874.2
Nagle demonizowanie pregaby, pewnie przez wcześniejszą aurę 'nowej, lepszej, może nawet hej, nieuzależniającej[?] tabletki szczęścia'. Teraz jest często wypisywana i szok, niedowierzanie, psychotrop ma skutki uboczne i jest nadużywany przez niestabilnych psychicznie pacjentów ;_; !!! Ta przeklęta Big Pharma znowu nas oszukała, a niech to!
Pregabberowe lobby powinno teraz zrobić kampanie reklamową,
"No dobra, może trochę uzależnia jednak, sorry odjebaliśmy trochę, hehe ale teraz juz bez kitu, pregaba to takie nowe, lepsze, trochę mniej uzależniające benzo! Spróbuj koniecznie, zamów darmowe sample!"
Czasem zapominam o wieczornej i nie wstaję w środku nocy, ale o porannej mi się nie zdarza.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Niestety, efekt rekreacyjny pregabaliny po około tygodniu przemija, o czym pewnie już było.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.