Przeniesiono z osobnego wątku. misspill
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
30 sierpnia 2019xwxpx pisze: Przez okres 4/5 miesięcy brałam escitalopram w dawce 10mg, przez ostatni miesiąc wenlafaksyne - 75 mg. Odstawiłam leki tydzień temu i zastanawiam się ile czasu musi minąć, żebym poczuła efekt działania MDMA.
A jak reagujesz na odstawianie wenlafaksyny? I robisz to pod okiem lekarza, mam nadzieję? Tj. ustaliliście, że schodzisz i robisz to, zmniejszając dawki. Bo jeśli nie, to odstawienie tego jest, przynajmniej dla mnie, bardzo bolesne emocjonalnie, psychicznie. Nikomu nie życzę takiego samopoczucia. A fizycznie jeszcze te cholerne brain shivers. Znalazłam określenie na to na jakimś zagramanicznym forum, później okazało się, że Wikipedia też takim operuje jako tym, co mówią pacjenci, którzy odstawiają to nagle/z jakiegoś powodu pominęli dawki. Nigdy nie wiedziałam, jak określić takie "tzzzzt", które czuję w głowie, które roi mi mój mózg, a brain shivers idealnie pasuje, bo to naprawdę jest jak gęsia skórka, dreszcze na mózgu. Jakby na chwilę zrobiło mu się zimno i przeszłyby go dreszcze, ciarki.
Co do wrzucania czegoś, co powoduje dojebanie dopaminą i serotoniną, to po dwóch tygodniach bez leków będzie już spoko. W ulotce od wenlafaksyny piszą, że po co najmniej 2 tygodniach można zaczynać terapię np. inhibitorami MAO, bez ryzyka wystąpienia ZS, także tutaj powinno być podobnie. Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić, uświadomić.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
30 sierpnia 2019Hexe pisze: Nigdy nie wiedziałam, jak określić takie "tzzzzt", które czuję w głowie, które roi mi mój mózg, a brain shivers idealnie pasuje, bo to naprawdę jest jak gęsia skórka, dreszcze na mózgu. Jakby na chwilę zrobiło mu się zimno i przeszłyby go dreszcze, ciarki.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
@p0likarpScalam z wątkiem ogólnym interakcji substancji psychoaktywnych z lekami. taurinnn
Nie, to właśnie SSRI wyłącza emkę. Karbamazepina i perazyna swoją drogą, zwyczajnie nie ma sensu brania MDMA będąc na takim combo.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Czy to już mimo wszystko danger?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.