Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Podziel się posiłkiem, chamie
ALE TO JEST KURWA DOBRE
Dziękuję.
21 sierpnia 2019juzjestemgrzeczny pisze: No i byłem. A raczej jestem.
ALE TO JEST KURWA DOBRE
Dziękuję.
Napiszę jak trochę ochłonę, bo czuję się jak prawiczek po rozprawiczeniu. Na NG stygnie też raport.
Jedynie co mogę napisać to, że jak dla mnie o wiele przyjemniejsze niż kwas tradycyjny, wydaje się o wiele lżejsze i delikatniejsze w działaniu. Pierwsze efekty po jakichś 15 minutach, po 1.5h pełnia.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30617391
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.