30 lipca 2019wartburg pisze: Postanowiłem podzielić się z Wami jak wyglądał mój detox, dzisiaj mija 20 dzień na czysto.
Także zdrowia i wytrwałości.
Szczęście dla mnie, że nie mam w tej chwili i przez najbliższe 10 dni nie będę mieć kompletnie możliwości zdobycia jakiegokolwiek opio.
Ostatnie ostrzeżenie za offtop - wildwolf.
Wracając jednak do sulfogwajakolu - zażywany w dużych dawkach może podrażniać błonę śluzową przewodu pokarmowego, prowadąc szybko do jego owrzodzenia. Przedawkowanie objawia się utratą przytomności, drgawkami, a nawet zatrzymaniem pracy serca, a w przypadku nie otrzymania pomocy medycznej w krótkim czasie - zgonem chorego.
Także, lepiej wydać parę złociszy więcej na Antka, z którego paracetamol jest bardzo prosto odseparować od ekstraktu kodeiny. Warto dbać o zdrowie, ćpać można dłużej ;)
01 sierpnia 2019Jaylin pisze: Ja jestem tydzień bez morfiny i tak jak do tej pory trzymałam się naprawdę dobrze, to teraz dopadł mnie taki głód psychiczny, że to jest koszmar.
Szczęście dla mnie, że nie mam w tej chwili i przez najbliższe 10 dni nie będę mieć kompletnie możliwości zdobycia jakiegokolwiek opio.
Ale nie wiem, jakoś nie wierzę w to, że uda mi się rzucić raz na zawsze
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.