30 lipca 2019wartburg pisze: Postanowiłem podzielić się z Wami jak wyglądał mój detox, dzisiaj mija 20 dzień na czysto.
Także zdrowia i wytrwałości.
Szczęście dla mnie, że nie mam w tej chwili i przez najbliższe 10 dni nie będę mieć kompletnie możliwości zdobycia jakiegokolwiek opio.
Ostatnie ostrzeżenie za offtop - wildwolf.
Wracając jednak do sulfogwajakolu - zażywany w dużych dawkach może podrażniać błonę śluzową przewodu pokarmowego, prowadąc szybko do jego owrzodzenia. Przedawkowanie objawia się utratą przytomności, drgawkami, a nawet zatrzymaniem pracy serca, a w przypadku nie otrzymania pomocy medycznej w krótkim czasie - zgonem chorego.
Także, lepiej wydać parę złociszy więcej na Antka, z którego paracetamol jest bardzo prosto odseparować od ekstraktu kodeiny. Warto dbać o zdrowie, ćpać można dłużej ;)
01 sierpnia 2019Jaylin pisze: Ja jestem tydzień bez morfiny i tak jak do tej pory trzymałam się naprawdę dobrze, to teraz dopadł mnie taki głód psychiczny, że to jest koszmar.
Szczęście dla mnie, że nie mam w tej chwili i przez najbliższe 10 dni nie będę mieć kompletnie możliwości zdobycia jakiegokolwiek opio.
Ale nie wiem, jakoś nie wierzę w to, że uda mi się rzucić raz na zawsze
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.