20 lipca 2019london5 pisze: Mój kompas wskazuje azymut na zachód.
Czas wracać.
Nie chcę, lecz muszę.
Werke alt taid.
21 lipca 2019mrheepeace pisze: Jak to jest z przewozem nielegalnych substancji z Holi przez Niemcy samochodem ? zdarzają się kontrole jak Psy widzą na horyzoncie polską rejestracje ? dokładnie trzepią samochód ? Pies niucha ? wyczuje np włada ?
Jeżeli mieliby jakąś akcje antynarkotykową i autentycznie byliby z psem to prawie pewne że pies wyczuje włada zioło czy koks bo on jest szkolony właśnie do znajdywania takich klasyków. Nawet jak zapakujesz porządnie próżniowo to jest bardzo duża szansa że pies to wykryje.
Ja polecam motyw z busami, takimi dalekobieżnymi. Żeby takiego busa zatrzymali to musieliby mieć jakiś konkretny powód / kogoś szukać i jak kilka razy jeździłem tak się nie zdarzyło żeby taki bus gdziekolwiek był zatrzymany po drodze a wiadomo tam kierowca zawsze ciśnie bo go grafik goni.
W Niemczech te landy graniczące z Holandią mają takie bardziej liberalne podejście do mj, jeżeli masz mało to jest na własny użytek to raczej nie będzie wielkiej lipy raczej mandat. Ale jak jakieś inne tematy to już raczej lipton.
01 sierpnia 2019Rossana pisze: W każdym smartshopie znajdziesz. Oczywiście są też specialne ceremonie, gdzie doświadczone osoby prowadzą Cię przez tripa
@Rossana
Coraz bardziej "turystyczne" sie to dzieje i ogólno dostepne te ceremonie, nie potrafie znaleść słowa na to.. komercyjne ??
Do dżungli jeść aye :D a nie w pokoju tripowac.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.