20 lipca 2019Bulbulator100 pisze: Nie jestem histerykiem
Zjebales uklad krazenia i teraz czeka Cie leczenie.
Uzywki- alko, kofa czy dragi odstawilbym i poszedl do lekarza.
Jak chcesz dokladniej poznac jak dziala cisnienie to masz:
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%8 ... aldosteron
Choc tam dochodzi szereg zaleznosci, ale glownym czynnikiem wplywajacym na cisnienie jest RAA a na to wplywa kilka czynnikow na ktore znow wplywa kilka innych.
U mnie max cisnienie przez cale zycie to bylo 140/90... Z pulsem juz jest dużo gorzej bo potrafi mi wyjebac na np 160-170 (ale to juz przy maksymalnym wysilku).
Mialem tez sytuacje w ktorej cisnienie bylo 90/60 a puls 120 i tu juz zarty sie skonczyly...
Na moje- detox i lekarz. Pewnie dostaniesz szereg rad. Oby to nie poszlo w strone powazniejszych problemow.
Ponoc lek captopril obniza cisnienie ale czy tez puls?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Detox trwa już kilka miesięcy. Jestem pod kontrolą kardiologa. Przyjmuję lek Co-presarium. Nie zapytam felczera "co mam brać jak serce szaleje po MDMA?" Szukam wskazówek u Was. Czy ktoś może coś polecić?
Ile was trzyma psychiczny ,,zjazd'' po jednej nocce ?
Być może się nie znam, ale "psychiczny zjazd" to chyba raczej indywidualny stan, który jest niemierzalny w jakiejś skali na zawołanie. Gdy były powody do radości i ogólnie dobrze się układało, to można powiedzieć, że w ogóle nie miewałem zjazdów psychicznych, po za irytacją z "niepełnej sprawności" przez zmęczenie fizyczne i to wszystko. A w większości przypadków niestety do czasu zaśnięcia, bo powodów do radości jakichkolwiek brak od dawna, także moim zdaniem po jednej nocy większość to własne nastawienie.
17 kwietnia 2019Stteetart pisze: Nie takie jak cukier z owoców.
Ten temat tez juz przerabialismy kilkukrotnie.
Podstawa tutaj bedzie posiłek lekki o średnim IG.
Szybkiw skoki cukru powodują, ze przy spadku poziomu cukru (spadek jest proporcjonalny do wzrostu czyli im szybciej i moxniej skoczy tym szybciej i moxniej spadnie) poczujesz aie jak szmata.
Sam preferowalem cos slodkiego tuz po cpaniu ale to na czas przygotowania np ryżu z jakims zrodlem bialka np kurczakiem.
Z tluszczami czy warzywami to osobna historia.
Ktos tu opisywal figle jakie mu watroba robiła po tluszczach...
"Rutyna to rzecz zgubna "
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.