Tu dosłownie wszystko jest na receptę- koda też. No i rzadko ci recepty na to wypisują. Mój mąż dostał silny IBUPROFEN na receptę..
Z tego co mi wiadomo to tylko Silomat i tabletki z podobną substancją (DXM) są bez recepty :/
Nie wiem, mogę się przejść po aptekach i popytać, ale no wątpię.
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
@Malzahar Przenoszę do odpowiedniego działu. taurinnn
Właśnie kupiłem tussidane w syropie miesiąc temu tabsy mamy tam 30mg DXM i podajże 12 comprimes lub syropek 250ml 1,5mg/ml dla chcącego nic...
Radzę wybierać mniejsze apteki i starszych farmaceutów młodzi mi odmawiali tak jak w sieciówkach. Jak dobrze zagadasz np. Jestem turystą nie pojde do lekarza daj spokój..... ja zazwyczaj mam jako atrybot jakiś lek z innego kraju OTC często działa farmaceuta przeprowadza wywiad z tb i gotowe.. oczywiście juz zaopatrywanie się w paderyle i inne neokodiony hurtem jak kiedys odpada...( a no chyba ze ktoś dobrze po francusku gada... ja to co wyżej ogarniam jak jakiś "vendor xd" zna ang. Lub niemiecki z francuzem u mnie słabo jak bym znau to ogarnołbym większość rzeczy...
España
Tu przynajmniej opio na recke ale CZĘSTO wydają bez szczególnie w kataloni ale min z 50 km od granicy przy granicy byłem w każdej farmacji i lipa... ale gdy miniecie miasteczko Collbato z napisem "Fck da police" zaczyna się jazda kupiłem ostatnio w jednej farmacji 3x codeisan po 20 tabs. Czasami mowią że mogą wydać 10 tabs opakowanie ale raczej jest ok też wybieram farmacje na zadupiach a no i mały update
Portugal;
Kupiłem tu codipront jak pamiętam 19,5mg kody i jakiś wypełniacz chyba 15 tabs. Nigdy nie pytali o recke raczej jest OTC
Italy ;
Tu znalazłem krople z DXM (takie jak tramal) nazwa "Destrometorfano Bromidrato FederFARMA.co" są chyba w KAŻDEJ apotece w południowym tyrolu a reszta kraju w dozych miastach 15mg/ml flacone 20ml 2-3euro kupiłem tez w Turynie za 5e 25ml ogolnie mają tabletki do ssania z DXM siropy i wspomniane gocce orali brak tabsow do połykania otc krople najlepiej przelac w kieliszek i walnąć na raz jak dolejemy np do koli to spierdolą kolę ja wlewam np do prawie wypitej koli z mc donalds i tak wioze inkognito aha uwaga na sraczke jak masz delikatne flaczki.. a i tu w odrożnieniu od innych krajow morza środziemnego nie chcą wydawać lekow z kodą
Pozdrawiam mam nadzieje ze ktos pokorzysta
Bałwan..
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.