Mi udało się uzyskać takie krzaczory (sezony) "poziomując" główną łodygę. Duża w tym zasługa saren, które właściwie zmusiły mnie do tego - połamane łodygi bez podwiązania leżały na ziemi.
Na innym forum czytałem, że niektóre odmiany automatów nie nadają się do LST, bo za słabo się "krzaczą" - nie mam pojęcia, ile w tym prawdy...
08 czerwca 2019mellowdude pisze: Trening LST to była łatwizna. Pamiętam że stosowałem się do reguły żeby naginać gałęzie wkrótce po podlaniu, wtedy są bardziej elastyczne. Konopie to silne rośliny.
Dużo trudniej poprawnie wykonać np FIM (czego raczej przy automatom nie powinno się robić).
LST można także spierdolić. Raz mi się krzak złamał, tak że główna łodyga trzymała się tylko na pół centymetrowym włóknie, ale na szczęście udało się to uratować.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.