Żarłem SSRI, brałem suplementy, które niby zwiększają serotoninę, ale dopiero teraz zacząłem czytać o przyczynach jej niedoboru, którymi może być m. in. niedobór pirydoksyny (witaminy b6), kwasów omega 3, witaminy D i innych.
U mnie niedobór B6 współgrałby z lekkimi problemami neurologicznymi + mam zjebaną florę jelitową, a w jelitach jak wiadomo wchłaniana jest serotonina. Dodatkowo, nie jem ryb a one dostarczają kwasów omega-3.
Pytanie: czy ktoś z Was suplementował powyższe substancje (bez brania innych suplementów przez ten czas) przez dłuższy czas (min. 6 miesięcy) i zauważył istotną poprawę?
Jakie inne substancje polecacie do takiej kierunkowej suplementacji?
Jak już to jest produkowana w jelitach z tryptofanu, zadbaj o zdrową florę najlepsze będzie zsiadłe mleko ale takie prawdziwe od rolnika jebiące stodołą serio nie ma nic lepszego, wyjątkowo dobre są także wszystkie kiszonki
04 czerwca 2019Migomat pisze: a w jelitach jak wiadomo wchłaniana jest serotonina.
Jak już to jest produkowana w jelitach z tryptofanu, zadbaj o zdrową florę najlepsze będzie zsiadłe mleko ale takie prawdziwe od rolnika jebiące stodołą serio nie ma nic lepszego, wyjątkowo dobre są także wszystkie kiszonki
Skoro te probiotyki maja tyle bakterii to czemu nie widzisz poprawy?? Może spróbuj kurkumę z pieprzem
Jeżeli synteza serotoniny w mózgu jest na niewystarczającym poziomie nawet najzdrowsze jelita nie pomogą...
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.