Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3250 / 356 / 2
Opisałem miks: opipramol, fluwoksamina, bromantan i NALT.
Tutaj:
post3225735.html#p3225735
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 67 / / 0
proszę o odpowiedz czy jeśli zażywam od niecałego tygodnia slupirydu w dawce 50mg rano czy bezpiecznie jest zarzucić z 200-250mg Tramalu i czy jeśli chodzi o sulpiryd czy jakiś substancji unikać jak ognia?
:nolove:
  • 416 / 58 / 0
alkohol to jest jednak zlo, napilem sie wczoraj i mam takie lęki teraz ze dramat
  • 8103 / 909 / 0
@poko67
Przy wszystkich lekach psychotropowych jest zakazane spożywanie narkotyków i alkoholu. :uwaga:
Wiec odradzam Ci wszystko.Ryzykujesz...może Ci się uda i nie zepsujesz kuracji a może cale leczenie pójdzie się jebać i będzie płacz i zgrzytanie zębami. :zły:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 6 / / 0
01 czerwca 2019simer44 pisze:
Czy benzo, baclofen lub pregabalina zmniejsza działanie SSRI np. escitalopramu. Lub wolniej się rozkręca przez wyżej wymienione leki.
Benzodiazepiny i pregabalina nie kolidują z SSRI. Oba leki należy jednak traktować jako dodatek do leku głównego, czyli w Twoim przypadku SSRI. Z benzo uważaj, nie bierz codziennie i nie dłużej niż przez 2-3 tygodnie. Nie zwiększaj dawki na własną rękę. Z benzo nie ma żartów. Jeżeli chodzi o pregabalinę, to musisz wyczuć jak na Ciebie działa i jaka dawka jest wystarczająca. Z mojego doświadczenia wiem, że pregabalina może działać zarówno aktywizująco jak i uspokajająco (zero stresu, masz wszystko gdzieś). baclofenu nie brałem, nie znam tego leku.
  • 627 / 121 / 0
@ElinkaNiestety benzo bardzo dobrze znam bo jestem w ciagu ok rok. Biore mix escitalopram, pregabaline, baclofen i redukowany alprazolam. To ma pomóc zejść z benzo. Escitalopram narazie ani skutków ubocznych ani pozytywych (2tyg) pregabalina fajnie stabilizuje nastrój i zmniejsza ssanie bezno.
  • 6 / / 0
@simer44 Tak, pregabalina fajnie stabilizuje nastrój, ale wiem jak ciężko jest kiedy jej zabraknie... Najgorszy zjazd w życiu, ale ja akurat jestem bardzo podatny na wszelkie objawy odstawienne.
Natomiast benzo nie powinny przeszkadzać w działaniu escitalopramu, chyba, że długo jedziesz/jechałeś na benzo i w takim przypadku zaburzanie wydzielania neuroprzekaźników pobudzających daje się mocno we znaki. Może to właśnie jest powodem, że nie czujesz SSRI?
Jeżeli chodzi o redukowany alprazolam, to masz na myśli Zomiren ER? Ja zamierzam zejść na tym z benzo do zera, ponieważ biorę je zdecydowanie za długo i obawiam się, że zaczynają zaburzać działanie innych leków. Być może jesteśmy w podobnej sytuacji? W każdym razie odstawienie benzo to na pewno dobry krok!

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 627 / 121 / 0
@Elinka no nie pomyślałem nad tym że może ciągi zmniejszać dzialanie SSRI.
Trzeba było się pytać kogoś.
U mnie gaba rozjechana całkowicie.
Aplra(gabaA) baclofen(gabaB).
Z zjechaniu z benzo ma mi pomóc właśnie pregabalina, a miedzy czasie ma zacząć działać escitalopram.
  • 142 / 8 / 0
Opipramol silny agonista receptorów σ₁ i σ₂ czyli podobnie jak DXM ma jakas synergie?? Czy splyci to dzialanie serotoniczne/dyso bo to TCA ale podobno o slabym profilu na sero. tolerka na DXM 600-900 i jest srednio. W necie nic nie moge znalezc na ten temat.

Probowal ktos to laczyc??
  • 4 / 2 / 0
Może ktoś się wypowiedzieć na temat mixu

Pregabalina + opipramol oraz mam chloroprotiksen nigdy nie testowany, pierwszy neuroleptyk do którego mi sie nie usmiecha podchodzić.

Na tym mixie zależy mi na zniwelowaniu lęków
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.