Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 530 / 141 / 0
Wygotowanie to opcja dla desperatów, na czarną godzinę - niezgodna z zasadami redukcji szkód, ale różne rzeczy się robi.
Wygotowuje się więcej na raz. To, ile filtrów potrzeba do zaleczenia skręta, zależy od tego, jak duże masz straty - ile morfiny w tych filtrach zostaje. Każdy odpowiedzialny człowiek powie żebyś filtry wyrzucał. Część z tych odpowiedzialnych ludzi miewa chwilę słabości.
  • 1100 / 273 / 0
niektorzy filtr wypłukują drugi raz od razu i filtrat do pierwszwgo filtratu dodają, wtedy filtry do kosza, człowiek ma spokój w głowie, bo nie ma w szafce jakiegos plesniejącego badziewia które wczesniej lub póżniej i tak strzeli, zbieranie wtaraków to zdecydowanie opcja dla wjebanych, sportowcom bym to odradzał, wykorzystać od razu, jak to oksy, to można filter zeżreć na koniec
jak ktoś jednak musi zbierać, a ma warunki, to można trzymać filtry w zamrażalniku, minimalizujecie ryzyko pirogena
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 468 / 98 / 0
Jaka ilość alkoholu będzie niebezpieczna przy 200mg majki iv?

Piwko można wypić? :halu:
If I could be free from the sinner in me
  • 2429 / 584 / 155
@kanda Zależy od Twojej tolerki i od tego, ile przeważnie walisz majki i.v. Oraz od tolerki na benzo, bo alko i benzo wykazują tolerancję krzyżową. Jeśli to Twój pierwszy raz z taką dawką majki - zrezygnuj z alko. Jeśli brałaś już takie same lub większe i znasz swoją reakcję - piwko może być. Tylko na pierwszy raz z daną dawką odradzam alko.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / 3 / 0
EDIT: dobra, sól iv to jednak co innego niż woda ale mam inne pytanie.

co sądzicie o używaniu soli fizjologicznej przeznaczonej do iv?
złe czy bardzo złe? czy może ok?
  • 2198 / 715 / 0
Większość osób tak robi. Jedna farmaceutka mi mówiła że to strasznie szkodliwe dla żył, ale niestety konkretnego argumentu nie umiała podać. Bardziej bym się przejmował wypełniaczami z tabsów czy domieszkami w helu. Filtracja filtracją ale nie wszystko widać gołym okiem.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1008 / 204 / 2
Kiedyś kupiłem duży zapas takiej, żyłom nic się nie stało, nie było różnicy, a psychicznie się lepiej czułem niż jak kiedyś pukałem wodę przegotowaną z czajnika.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... iekcji.jpg
Ostatnio zmieniony 14 maja 2019 przez eth0, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2198 / 715 / 0
Tylko że to jest na receptę. Chociaż jak się dobrze zagada to można i bez niej kupić.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1008 / 204 / 2
Teoretycznie jest na receptę, w praktyce można powiedzieć, że ma być do przemywania ran, nie trzeba wspominać o iniekcji, ale poprosić o konkretny produkt i wtedy sprzedają bez recepty.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 468 / 98 / 0
A to nie jest tak, że przez filtr nie przechodzą żadne bakterie?
If I could be free from the sinner in me
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.