Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Cześć!

Kiedyś słyszałem, że niektóre substancje (narkotyki) powodują zmianę głosu na grubszy, niższy.
Może ktoś Wie czy naprawdę istnieją takie substancje, a jeżeli tak, to jak się zwą?
Pozdrawiam!

Przeniesiono do odpowiedniego działu. taurinnn
  • 4922 / 859 / 0
Niemal każda substancja psychoaktywna może dać taki efekt, przykładowo po alkoholu ktoś zaczyna mówić bardzo głośno bo przeżywa emocjonalnie to co opowiada . dostrzega że ktoś nie słucha z zainteresowaniem lub mu przerywa i mówi coraz głośniej lub nawet zaczyna wykrzykiwać to co chcę powiedzieć.

To samo po innych substancjach , ktoś dostanie jakichś lęków i z automatu zacznie mówić ciszej lub podekscytuję się jakąś sytuacją i zacznie mówić głośniej.
  • 8103 / 909 / 0
Po benzodiazepinach mam cichszy głos, ogólnie spokojniejszy.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 833 / 252 / 0
Po kaszlodynie jąkam się jak niedorozwinięty %-D
A po paleniu fajnie się śpiewa bo głos jakoś zdaje się "miękkszy" ale zakładam że to po prostu kwestia potraktowania gardła dymem.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 2116 / 630 / 0
Opio - niższy, "z chrypką", jest w tym coś seksownego; nie przypomina przepalonego skrzeczenia alkoholiczki, raczej typowy dla znanych heroinistów "zaśpiew" w ich mówieniu.
Benzo - spokojniejszy, jeśli paradoksalna i pobudzenie to wyższy i pełen entuzjazmu, jeśli nie, to po prostu bardziej zdecydowany, ale nie jest spowolniony ani też nie "dukam".
mj - jakbym płuca wypluwała, po kawałku. ;) Chyba, że jest ładnie zrobiona chillpipe lub bongo.
Dysocjanty - tutaj w ogóle sprawa, do której niechętnie wracam myślami; wszelkie dysocjanty odbierają mi możliwość mowy, ale to, co MXE zrobiło, to już była przesada... Po Aco najpierw mowa jest odłączona i metaliczna, ale wraca, a po MXE hospitalizacja i wróciła - na szczęście - doświadczyłam czegoś, co mają ludzie z afazją. Mózg układa zdanie normalnie, ale z ust wychodzi bełkot, mimo władzy nad mięśniami twarzy.
"Naboje" z krakersem - no tutaj to najpierw wysoki, komiczny wręcz.
MDMA - tendencja do mówienia głośniej, chyba, że to już etap łóżkowy/miziasty; ale generalnie większa swoboda do wypowiadania swoich myśli, a więc nie darcie mordy, jednak volume up.
Stymulanty, w tym meth - tutaj darcie mordy kontrolowane, kontrolowalność jest odwrotnie proporcjonalna do dawki.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 29 / 1 / 0
Inhalanty - bełkotliwa mowa , jąkanie się .
  • 8103 / 909 / 0
Włącza się bełkot po benzo i taka zwolniona mowa.
W wieku lat piętnastu
  • 363 / 36 / 6
Po benzo cichy głos , każdy drze jape , że mam głosniej mówić ( przez telefon to juz totalna porażka bo właśnie ponoć nir słychać mnie 😁 ) .
meth vapo- od razu lekka chrypka i od czasu do czasu kaszel , który i tak nie przynosi ulgi ;) .
Ktos tutaj pisał o afazji ... u mnie po Pregabalinie branej przez dluzszy czas ( dawki terapeutyczne lub nieznacznie wiekszen ,ale to zlaecenie lekarza) dyzartia przeokrutna wystapila. A to juz pociagnelo lawine lękow i unikania ludzi
  • 3455 / 1120 / 0
Długo e-papierosy, ciągłe niezbyt seksowne, odchrząkiwanie wydzieliny.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 8103 / 909 / 0
Po :liść: , leniwy, ospały, mętny głos.
W wieku lat piętnastu
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.