niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
01 lipca 2017Radioaktywny Pakt pisze: Generalnie muszą mieć nakaz.
W praktyce każdy prokurator im to klepnie, jeśli chodzi o narkotyki...
01 lipca 2017hugoBoss pisze: Czy jeśli mieszkam z rodzicami to inne pokoje niż mój też sprawdzaja?
Pierwszy raz, to był dla nich priorytet, bo niby okradliśmy polityka- wyciągnęli mnie z roboty i szukali po całym domu, a najdokładniej w moim pokoju.
Drugie przeszukanie- jak nie było mnie na chacie. Sprawa mniej istotna, więc porozglądali się tylko. Przy rodzicach nie robili scen, a ja ulotniłem się przez okienko.
Ciekawe pytanie. Niby możesz zaparkować w znacznej odległości od mieszkania i mieć tam wszystkie przypałowe gadżety. Być może jeśli im nie wskażesz, to przybiją Ci utrudnianie śledztwa / ukrywanie dowodów... jestem ciekawy, co mówi prawo.
No i bardzo dobrze - zachował zimną krew. Dobry motyw.
Swoją drogą chyba musiał wpaść przez przypadek, bo gdyby go rozpracowywali, to z pewnością ustaliliby adres zamieszkania.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.