...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 171 / 25 / 0
Mi przy pierwszym spotkaniu na zejście z FuFa psychiatra przepisał chloroprotixen.
Zapytał jakie objawy mi najbardziej dokuczają i ogólnie odpowiedziałem, że nadpobudliwość ruchowa.
Uwaga! Użytkownik Sk4Zii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 579 / 155
[mention]OCPiller[/mention] Z tą nadpobudliwością przy chlorprothixenie też czasem różnie bywa, bo u niektórych wywołuje akatyzję. Ale na mdłości, bezsenność i niepokój sprawdza się dobrze. Mimo to moim faworytem jest promazyna, działanie przyjemniejsze, a pomaga przy schodzeniu z opio.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / 23 / 0
Mi dał jakiś neuroleptyk ale i tak nie wyszło.
Do tego może Ci dać coś przeciwbólowego
Kontakt: thenoise@secmail.pro
Wolność jest darem od Boga :-)
Kiedyś TwójDiler :)
  • 586 / 123 / 0
Stosowalem na recke do tej pory:
-asentre
-citalopram
-fluoksetyne
-hydroksyzyne
-pramolan
-sulpiryd
Moja lekarka wie że kupuje illegal benzo bo mi pomagaja na napady paniki i "autodestrukcji"
Na pytanie o recke na rolki albo clona zeby bylo taniej i bezpiecznie bo i tak stosuje w malych ilościach (autentycznie nie ściema) raz na tydzień/dwa odpowiada ze to za mocne i hydroksyzyne daje
Bez recki (nie mam wpisanego tego w karte) bralem:
-pregabaline
-alprazolam
-clonazolam(rc)
-flualprazolam(rc)
-zolpidem
Chce pójść do niej i przyznać że pytam o benzodiazepiny ze względu na to ze naprawdę stosuje na problemy nie do ćpania na lewo i prawo i że zaczalem juz detoksykacje od opioidow i juz zszedlem polowe dawki ponad i biore raz na tydzień
Najbardziej szczerze pomagal mi zolpidem 10mg, pregabalina 150mg i na większe problemy z deprecha lub lękami alpra 2mg albo rolki (juz nie pamiętam jaka dawka ale lecznicza napewno)
Myslicie że wyjasnienie tego ze bralem na ból pleców i sie uzaleznilem i teraz biore juz minimum i coraz mniej a na bole ketonal to przepisze mi ten jebany zolpidem który pomagal mi oporowo odejść od myśli "przyjebalbym kodeusza"?
Z gory dzięki za odpowiedź 5!
  • 2198 / 715 / 0
Nic. Nie daje nic. Odsyła na detoks do szpitala albo ośrodka tłumacząc tym że nie ma doświadczenia/wiedzy i nie będzie brał odpowiedzialności. Niektórzy rzucają losowe SSRI/SNRI, kolejny kurwa genialny pomysł.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1290 / 364 / 0
Nie ma to jak ćpunowi powiedzieć, że rolki są "za mocne" :D Mnie to nawet 20 mg rolek nie rusza (10x 2 mg).
  • 586 / 123 / 0
Jak spytalem o zolpa to uslyszalem ze przy moich sklonnosciach moglbym przedawkowac bo cytuje po 4-5 tabsach moge zdechnąć na zolpa ktorego jem po 5 rekreacyjnie hehehue
Pojde na zamknięty chyba tam bez recki dadzą dobre proszki :'D
  • 1678 / 265 / 0
Temat o tym co daje psychiatra a jakiś geniusz pisze ibogaina i metadon...

Na samo zejście to buprenorfina (bunodnol, bunorfin) i benzodiazepiny (relanium). Do tego pregabalina i jakiś ketrel czy chloroprotiksen na sen. zolpidem też może być chociaż nie jest taki ważny bo to tylko lek ułatwiający zasypianie i nic więcej.

Mówię o psychiatrach, którzy ogarniają temat schodzenia z opio a nie jakichś losowych.
Największy przegryw na forum
  • 100 / 14 / 0
Mi na zejście z PST dawał Lorafen, Pregabę, Ketrel i hydroksyzynę. Lekarz ogarnięty.
  • 12438 / 2419 / 0
Każdy psychiatra ma inną "wizję" leczenia skrętów u ćpunów. Generalnie chodzi o jak największe zamulenie pacjenta w pierwszych dniach detoksu i stopniowe odstawianie leków, które to zamulenie wywołują. Do tego w większości (nie wszystkich) przypadków wprowadzony jest jakiś opioidowy lek przeciwbólowy (w wielu przypadkach bez takiego detoks to męka i piekło na ziemi).
Nie ma w tym temacie żadnej reguły jeśli chodzi o konkretne substancje.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.