hubertjestem pisze:
Zamierzam spróbować kodeiny sniffem - próbował ktoś? Ewentualnie per rectum, wtedy ominiemy na 100% "kwestie metabolizmu" i jestem ciekawy, czy zadziała czy nie. Z raportów wynika, że kodeina sniffem działa bardzo szybko, ale działanie jest króciutkie, imo spróbować warto :P
Jak spróbujesz, to daj znać, ciekawa jestem [emoji846]
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
06 maja 2019A-CoA pisze: STR88 szukałem kodeiny w postaci i.v, ale jest jedynie do podnania podskórnego i domięśniowego. Ale dobra, ja się na opio nie znam więc już nie piszę![]()
Poszukam potem i poprawię jak nie znajdę, dzięki za uwagę, bo wprowadzanie ludzi w błąd to nie jest zajęcie godne chwały
04 maja 2019ZX pisze: To, że metabolizuje się do morfiny i to morfina działa. I że po jednym przyjęciu enzym się wyczerpuje i dorzutki dlatego nie działają. A prawda jest taka, że tylko 1% przechodzi w morfinę, co zresztą jest całkiem sporo bo morfa na mg jest dużo bardziej aktywna niż kodeina, myśle jakieś 6x, ale to i tak relatywnie wciąż mało.
Słyszałem też ciekawostkę, że kilka procent populacji cechuje się nadaktywnością cyp2d6. I zawsze mnie ciekawiło czy jest tu ktoś taki? Statystycznie powinno być tu pewnie z kilkadziesiąt osób, które wygrały na tej loterii.
A ja wam powiadam o dwóch mitach:
KAPRYŚNOŚĆ/WYRABIANIE RECEPTORÓW
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.