Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12523 / 2431 / 0
21 kwietnia 2019IceN1N3 pisze:
13. Pomiel temat bo całych topów do blanta ani lufy nie zmieścisz
Byłem swego czasu w USA. Raz na jakimś grillu murzyn skręcał "prawdziwego" blanta. Nie korzystał z młynka - pokruszył temat jedynie z grubsza i tak skręcił. Dymy szły, jak na filmach (nie mam pojęcia, czy dzięki temu, czy trawa była idealnie wilgotna).

17. Miej na stanie zawsze 3-5 g nadwyżki (tzw. żelazna racja). Obecnie od 2 tygodni w moim mieście jest straszna susza, za to w moim słoiku wciąż pachnie jeszcze jakieś 2 g Blueberry Kush, 3 g Afghan Kush, 1g White Widow, 3 g no name, który kupiłem wczoraj na wsi (wygląda na Bubble Gum), 0.5 g Durban Poison (nie lubię tej odmiany) oraz ok 4-5 g (2 odmiany) z zeszłorocznego outdoor'u. Za jakiś tydzień zacznę się rozglądać za uzupełnieniem słoika. Trzymanie zapasów wymaga jednak spalania "zwykłych" ilości - nie każdy potrafi się opanować.
Tym sposobem żadna susza Wam nie straszna : )

18. Jeśli częstujesz paleniem znajomych, nie wymagaj rewanżu (czy tym bardziej pieniędzy). Prędzej czy później się odwdzięczą.

19. Nie proponuj "świeżakom" wiadra / bonga.

20. Miej zawsze przygotowane coś słodkiego / odrobinę alkoholu w razie konieczności (zbyt gruba jazda).
  • 8103 / 908 / 0
21.Nigdy nie pal na sile, wiedz kiedy powiedzieć sobie STOP.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12523 / 2431 / 0
^
To jakby w kodeksie drogowym zawrzeć paragraf w stylu "lepiej nie jedź nigdzie, albo może idź z buta" ; )
Generalnie ja rozumiem ten temat bardziej jako "wskazówki dla palaczy", a nie "Marek Kotański przypomina...".
Choć oczywiście fakt - przerwy są konieczne.
  • 5 / 1 / 0
To mój pierwszy post więc CZEEEŚĆ %-D
29 kwietnia 2019UJebany pisze:
21.Nigdy nie pal na sile, wiedz kiedy powiedzieć sobie STOP.
Nie wiem czy tu chodzi o mówienie sobie stop w konkretnej sytuacji czy na dłużej. Długoterminowo mogę powiedzieć tak:

22. Zmieniaj rodzaje, a jak już nie sieka to rób 1-2 tyg. przerwy.

No i jeszcze...

23. Większe posiłki jedz przed, a nie po.
  • 8103 / 908 / 0
@SkinnyPete
Chodziło mi o paleniu samemu/ze znajomymi i gdy już mamy odpowiednia bombę a inni jeszcze jarają to wtedy powiedzieć STOP.
W wieku lat piętnastu
  • 568 / 53 / 0
24. Uważaj gdzie stawiasz wiadro z wodą, bo ciężko czyści się dywan.
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 568 / 53 / 0
21 kwietnia 2019IceN1N3 pisze:
12. Wiadro trzymaj w płucach 10 sekund bo inaczej nie pierdolnie
przecież to jest mit :ziew:
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 2199 / 366 / 0
nie sprzedawaj zioła dzieciom z podstawówki nawet gdy proszą
no chyba że naprawde dobrze zapłacą, wtedy możesz im to gówno sprzedać i zniszczyć życie

nie wałuj bo zostaniesz zwałowany, prędzej czy pózniej
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 5 / 1 / 0
@UJebany Samemu to się zgodzę ale ze znajomymi jak przeważnie lecą jeszcze browarki to nie ma takiego słowa jak stop i tu kolejne ważne przykazanie:

Nie zamulaj w domu i wychodź jarać z ludźmi!!!
  • 8103 / 908 / 0
28.Pal jak Ci wygodniej.Samemu bądź w grupie znajomych
W wieku lat piętnastu
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.