Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Hurra, diese Welt geht unter
musi być dobrze przygotowana ziemia
Z tym ze ja tam kupowałam tylko maki ozdobne peoniowe pełne. I takie też tylko uprawiam ale są to odmiany papawer somniferum więc zasady są takie same.
Maki należy odpowiednio nawozić i odpowiednio podlewać zaleznie odokresu wegetacji. I przede wszystkim nie przesadzać maki tego nie znoszą. W ogrodzie kategorycznie nie sadzić w sąsiedztwie bieluni.
Moje maki zasiane w ubiegłym roku zaczeły już wschodzić a nastepną partie wysadzam w najbliższym czasie.
Odnośnie sadzenia maków w zbożu nie ryzykowałabym ze wzgledu na mozliwość wyjałowienia ziemi przez zboże i brak odpowiednich składników do wzrostu.
Drugstore cowboy pisze: (...) zaorać go i mieć pewność że wszystko ładnie wyrośnie?
Kto powiedział że musisz to na działce zasiać, pokombinuj trochę i znajdź lepsze miejsce.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.