Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 12781 / 2473 / 0
Kuzyn niech zagra totalnego ignoranta. Nie wiedział, że uprawa krzaków jest nielegalna (myślał, że tylko posiadanie narkotyków). W ogóle niech powtórzy za J. Kaczyńskim?

To marihuana jest z konopi? Chyba nie... przynajmniej ja nic na ten temat nie wiem ...
https://www.youtube.com/watch?v=fXbCFJ7EcEI
  • 9 / 1 / 0
Sprawa już się dawno zakończyła ale jeśli ktoś jest ciekawy to wyrok śmieszny w trzy dupy. Nadzór rodziecielski składany co 3 miesiące pozdro
  • 127 / 18 / 0
Możecie mi nie uwierzyć ale ja widziałem na Facebooku grupę jakąś "Uprawa marihuany" i gościu ze swojego konta wrzucał zdjęcia krzaków i pytał czy dobrze rosną. Przeraziło mnie to
Uważaj jak tańczysz :liść:
  • 9 / 1 / 0
Wiesz, niektórzy się nie boją bo mają wszystko przemyślane i leją na to, że ktoś ich "podkabluje" :D Miło, że ktoś tu jeszcze zagląda :))
  • 12781 / 2473 / 0
Może mieszka w kraju, gdzie uprawa jest legalna?
  • 9 / 1 / 0
Możliwe, że mieszka w takim kraju, ale jestem na grupce gdzie jest 40k ludzi, grupka dotycząca palenia i uprawy, codziennie ktoś tam zamiesza posta swojej uprawy mimo ze mieszka w Polsce i się nic nie dzieje :)) Trzeba być po prostu ogarniętym w tych sprawach i tyle
  • 127 / 18 / 0
Ogarnięta osoba nie wrzuca zdjęć upraw konopi indyjskich jeśli mieszka w kraju gdzie uprawa jest nielegalna. Sorry ale 100 osób wrzuci i nic się nie stanie 1 osoba wrzuci i będzie zdjęta
Uważaj jak tańczysz :liść:
  • 9 / 1 / 0
Zgadzam się, masz tez sporo racji
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.