19 marca 2019TajskiK3oks pisze: Spanie że zwierzakiem i/lub dziewczyna, poprawia i skraca jakość snu. Szczególnie że zwierzakiem. Odkąd mam małego psiaka (takie to lisowate) to poprawiła się jakość snu, co więcej skróciła aż do godziny i zmniejszyly się problemy ze wstawaniem. Budzę się niekiedy nawet 30 min przed budzikiem ( bo budzi mnie pies xD)
Nie wiem w którą stronę kombinować - polepszać jakość snu, czy szukać czegoś odpowiedniego na pobudzenie w ciągu dnia. Lato za pasem, praca licencjacka leży odłogiem, a ja mam poziom energii niewystarczający nawet dla pantofelka czy innej ameby. Ktoś, coś? O co kaman z tym cynamonem?
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
08 stycznia 2019Tomater pisze: Witam słuchajcie da rade wogóle sie "nauczyc" pracy w trybie zmianowym? O ile przestawienie sie "do przodu" czyli z porannej na popołudniową/nocną jest ok, w drugą strone jest to dla mnie straszna katorga i musze sie wspomagac tabletkami. A pełno ludzi robi tak i jakoś daje rade, sam nie wiem do tego trzeba sie urodzic czy jak
optymalnie jest w niedziele ustawic budzik na w miare wczesna pore.
Nie na 5-6 a na np 7.30-8.00
Szansa, ze zasniesz o 22-23 jest o wiele wieksza niz jak wstaniesz o 10.00 i 2h zajmuje Ci dojscie do siebie.
Ja staram sie uwazac z alkoholem w niedziele.
Zbyt duzo alko lub zbyt malo zarcia skraca sen lub uniemozliwia zasniecie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
A jesli chodzi o zdrowy sen najlepsza jest oczywiscie fizyczna i rytmiczna praca.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Zrezygnowałem całkowicie z leków nasennych.
Ostatnio spotkalem sie z dziwna sytuacja,a mianowicie udalem sie w krotka drzemke z ktorej nie moglem sie wybudzic.Podczas calej tej akcji szczeka latala na wszystkie strony, mialem drgawki i spiecia miesni oraz mialem wrazenie ,ze wywala mi galki oczne do gory.Ktos sie wypowie na ten temat? Dodam jeszcze ,ze bylem trzezwy i podczas calego zdarzenia nie mialem zadnego snu a raczej taka ogromna pustke w glowie .
Czy jeśli ćwiczę na siłowni i staram się sypiać po 8h dziennie ale z racji faktu iż pracuje w systemie 3 zmian czasami np cały tydzień śpię po 5h a odsypiam potem w weekend śpiąc dłużej niż 8h będzie to miało wpływ na regeneracje?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.