ODPOWIEDZ
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Dzięki za rady.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie keramzytu: umiejscowienie. Warstwa na dnie, warstwa na górze, czy też wymieszane z ziemią?
Pozdrawiam
  • 94 / / 0
Generalnie w celach zapobiegania parowaniu wody daje się go na wierzch gleby. Podlej wtedy nawet mniej niż normalnie, bo kremazyt jak cholera trzyma wilgoć. Jak zastosowałem go w różach które trzymałem na parapecie 3l doniczka w temp pokojowej była wilgotna, wręcz mokra 2 tygodnie! A podlałem porządnie, aż się ze szklanka dołem przelała. Ja jeszcze dawałem kremazyt na dno, by nie ziemia nie zatkała mi wylotów z doniczki, co umożliwi flushing przed zbiorami.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2008 przez OldSmuggler, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik OldSmuggler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / / 0
Jako że cały dzisiejszy dzień spędziłem w domu zaglądałem co 2-3h do boxa. I praktycznie na moich oczach roślina która była większa na vegu zaczęła pokrywać się naszymi ulubionymi gruczołami :)

[ external image ]

Obstawiam że ok 40 dni jeszcze do końca.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2008 przez OldSmuggler, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik OldSmuggler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 1 / 0
fajne zdjęcie - zresztą roślinką też bym nie pogardził :)

pozdro
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 94 / / 0
Dzień 50 życia roślin, 30 flo.
Nowe foty roślin. No... Rosną. I właśnie - dalej się wyciągają. Wydaje mi się że powinny już się uspokoić ze wzrostem, w końcu od pojawienia się kwiatów mineło 2 tygodnie i 3 dni, a od przełączenia na flo aż 30. Swoją drogą: czas kwitnienia podany na opakowaniu nasion jest liczony od przełączenia światła czy od pojawienia się kwiatów? Widzę ile błędów popełniłem przy całej uprawie i budowie boxa. Przed następną uprawą muszę wszystko przebudować.

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]
  • 2879 / 101 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
mam nadzieje że się nie obrazisz smuggler, ale to zdjęcie z dnia 7 luty wrzuciłem sobie jako tapete na pulpit, zauroczyło mnie.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 94 / / 0
nie ma sprawy. u mnie też jest :)
  • 94 / / 0
55 dzień życia, 35 dzień 12/12, kwitnie od 22 dni, do końca ok miecha jeszcze.
Topy puchną. Widać piękne skoki w ich masie po każdym podlaniu. Planton K spisuję się świetnie jak na razie, daję dawki na przemian:
1) 1,5 x zwykła dawka (czyli 7,5 ml / 1l roztworu uzyskanego z rozpuszczenia całego opakowania w litrze wody, zwykła dawka to 5ml/1l)
2) 2 x zwykła dawka + do oporu dolomitu rozpuszczone dla kontroli ph (Planton K jako chemiczny może zakwasić glebę, wolę nie ryzykować skoro dolomitu nie da się przedawkować :) ).
Zastanawiam się nad eksperymentami z większymi dawkami, ale nie chcę uszkodzić roślin.
Generalnie zdecydowałem już z której rośliny pobiorę klony do następnej mojej uprawy (ta na pierwszym zdjęciu.

[ external image ]

[ external image ]
  • 164 / 1 / 0
no widze że będzie ciekawie :) już jest ciekawie a tu jeszcze miesiąć puchnięcia:)
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 94 / / 0
58 dzień życia, 38 dzień 12/12, kwitnie 25 dni.
Fotka z serii "Porównaj Rozmiar" :)
[ external image ]

I dodatkowo... Porównanie przyrostu topa! :)

10.02.2008
[ external image ]

i dziś, czyli 18.02.2008
[ external image ]
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2008 przez OldSmuggler, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.