Jeszcze jedno pytanie odnośnie keramzytu: umiejscowienie. Warstwa na dnie, warstwa na górze, czy też wymieszane z ziemią?
Pozdrawiam
[ external image ]
Obstawiam że ok 40 dni jeszcze do końca.
pozdro
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
Nowe foty roślin. No... Rosną. I właśnie - dalej się wyciągają. Wydaje mi się że powinny już się uspokoić ze wzrostem, w końcu od pojawienia się kwiatów mineło 2 tygodnie i 3 dni, a od przełączenia na flo aż 30. Swoją drogą: czas kwitnienia podany na opakowaniu nasion jest liczony od przełączenia światła czy od pojawienia się kwiatów? Widzę ile błędów popełniłem przy całej uprawie i budowie boxa. Przed następną uprawą muszę wszystko przebudować.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Po dzisiejszym robię przerwę
Topy puchną. Widać piękne skoki w ich masie po każdym podlaniu. Planton K spisuję się świetnie jak na razie, daję dawki na przemian:
1) 1,5 x zwykła dawka (czyli 7,5 ml / 1l roztworu uzyskanego z rozpuszczenia całego opakowania w litrze wody, zwykła dawka to 5ml/1l)
2) 2 x zwykła dawka + do oporu dolomitu rozpuszczone dla kontroli ph (Planton K jako chemiczny może zakwasić glebę, wolę nie ryzykować skoro dolomitu nie da się przedawkować :) ).
Zastanawiam się nad eksperymentami z większymi dawkami, ale nie chcę uszkodzić roślin.
Generalnie zdecydowałem już z której rośliny pobiorę klony do następnej mojej uprawy (ta na pierwszym zdjęciu.
[ external image ]
[ external image ]
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
Fotka z serii "Porównaj Rozmiar" :)
[ external image ]
I dodatkowo... Porównanie przyrostu topa! :)
10.02.2008
[ external image ]
i dziś, czyli 18.02.2008
[ external image ]
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.