Jeszcze jedno pytanie odnośnie keramzytu: umiejscowienie. Warstwa na dnie, warstwa na górze, czy też wymieszane z ziemią?
Pozdrawiam
[ external image ]
Obstawiam że ok 40 dni jeszcze do końca.
pozdro
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
Nowe foty roślin. No... Rosną. I właśnie - dalej się wyciągają. Wydaje mi się że powinny już się uspokoić ze wzrostem, w końcu od pojawienia się kwiatów mineło 2 tygodnie i 3 dni, a od przełączenia na flo aż 30. Swoją drogą: czas kwitnienia podany na opakowaniu nasion jest liczony od przełączenia światła czy od pojawienia się kwiatów? Widzę ile błędów popełniłem przy całej uprawie i budowie boxa. Przed następną uprawą muszę wszystko przebudować.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Po dzisiejszym robię przerwę
Topy puchną. Widać piękne skoki w ich masie po każdym podlaniu. Planton K spisuję się świetnie jak na razie, daję dawki na przemian:
1) 1,5 x zwykła dawka (czyli 7,5 ml / 1l roztworu uzyskanego z rozpuszczenia całego opakowania w litrze wody, zwykła dawka to 5ml/1l)
2) 2 x zwykła dawka + do oporu dolomitu rozpuszczone dla kontroli ph (Planton K jako chemiczny może zakwasić glebę, wolę nie ryzykować skoro dolomitu nie da się przedawkować :) ).
Zastanawiam się nad eksperymentami z większymi dawkami, ale nie chcę uszkodzić roślin.
Generalnie zdecydowałem już z której rośliny pobiorę klony do następnej mojej uprawy (ta na pierwszym zdjęciu.
[ external image ]
[ external image ]
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
Fotka z serii "Porównaj Rozmiar" :)
[ external image ]
I dodatkowo... Porównanie przyrostu topa! :)
10.02.2008
[ external image ]
i dziś, czyli 18.02.2008
[ external image ]
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.