a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
działanie usypiające było takie, że niby zasnąć zasnąłem szybko, ale obudziłem się po dwóch godzinach. potem już nie mogłem spać, a przykre efekty opisane myśl wyżej nadal były. fatalny lek według mnie. zapisany w dawce 25 mg przed snem lub doraźnie na fobię.
zdecydowanie gorszy niż hydroxyzyna. nie żeby ona była czymś dobrym nasennie/przeciwlękowo, po prostu jej działanie jako tako mi odpowiada.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
- Doksepina dawki w depresji wynoszą 150-300mg
- po drugie lek wkręca się z 4-5 tygodni w dawkach 150-300mg
- 10-25mg nawet 50mg czasami bierze się przed snem, jak lek nasenny
- Doksepina wzmaga głównie przekaźnictwo noradrenergiczne w ośrodkowym układzie nerwowym działa najsilniej z TLPD na receptory histaminowe nie tylko H1 ale H2 w (OUN), stąd działanie nasenne, antydepresyjne działanie jest związane z działanien na receptor histaminowy
- Doksepina jest najczęściej przepisywana na działanie nerwicowo lękowe niż na działanie depresyjne
- Toleranacja leku jest nieco lepsza niż podstawowych TLPD, amitryptyliny, klomipraminy, imipraminy
- Dawkę leku należy zarówno stopniowo zwiększać, jak i stopniowo zmniejszać (stopniowo odstawiać). Nagłe przerwanie leczenia, szczególnie długotrwałego, może wywołać objawy odstawienie m.in. bezsenność, drażliwość, nudności, bóle głowy, nadmierną potliwość w pierwszych tygodniach po zaprzestaniu leczenia.
- Okres biologicznego półtrwania doksepiny wynosi 8–24 h (średnio 17 h)
Obecnie stosuje alprę, ale 1mg mi nie wystarcza, a staram się oszczędzać tabletki. Z chęcią spróbowałbym takiego połączenia z doksepiną.
Znajomego poratowałem tak kiedyś w zespole odstawiennym od alko, przetrwał ładnie 4 dni i twierdził, że bez tego byłoby mu ciężko.
Na strimy też się sprawdzi?
Tylko pod żadnym pozorem nie z empatogenami i niektórymi psychodelikami, bo można się zespołu serotoninowego nabawić. Ale ze zwykłą dobrą fetą będzie ok.
Zdażało mi się brać ją doraźnie na sen i miałem silne uboki. Przestałem się tak "bawić" gdy pewnego razu zemdlałem.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.