jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Postanowilam sprobowac brać Doksepine, zalecone mam 0-0-1 i biore ja od 5dni - efekt nasenny był w zasadzie od razu (duzy plus, swego czasu benzo bylo jedyną rzeczą która mogła mnie ululać..) i nie mam 'mysli samobojczych' ani nic w tym stylu jak straszy ulotka i pan piguła ;>
ale podzielcie sie prosze opiniami - po jakim czasie uzyskam pelen efekt leczniczy/ z czym wolno mi to mieszac a z czym nie itp..
ciesze sie ze to tlpd, bo jestem anty-ssri, pod kazdym wzgledem.
z góry dzieki za odpowiedzi ;)
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Stanisław Ignacy Witkiewicz
działanie usypiające było takie, że niby zasnąć zasnąłem szybko, ale obudziłem się po dwóch godzinach. potem już nie mogłem spać, a przykre efekty opisane myśl wyżej nadal były. fatalny lek według mnie. zapisany w dawce 25 mg przed snem lub doraźnie na fobię.
zdecydowanie gorszy niż hydroxyzyna. nie żeby ona była czymś dobrym nasennie/przeciwlękowo, po prostu jej działanie jako tako mi odpowiada.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.