Waze 100kg, moze wiecej i lyknalem 150mg Thio wiec to dosyc malo na kogos takiego jak ja.
dexa nigdy nie jadlem, moze w Sylwestra bede mial okazje na domowce z kolezanka, ona i inni moi znajomi zawsze brali DexaCaps, nie wiem czy to najlepszy preparat, ale chyba jest dosyc tani.
Jakos po nowym roku sprobuje znowu kody z podkladem z dexa, zaproponowano mi 100mg, nie wiem czy to wystarczy, jakies sugestie? Ile tego zjesc godzine przed? I ile kody potem? 300mg starczy?
Substancje czynne w dexacaps:
Wyciąg suchy z kwiatostanu lipy (2,5-3:1) (nośnik: maltodekstryna do 30 %) (rozpuszczalnik ekstrakcyjny: etanol 70 % (v/v)) - 167,0 mg
Wyciąg suchy z liścia melisy (6-8:1) (rozpuszczalnik ekstrakcyjny: woda oczyszczona) - 50,0 mg
dekstrometorfanu bromowodorek - 20,0 mg
Weźmiesz 100mg czyli 5 tabsow i 300mg kody. Jeśli nie masz tolerki i receptory wyrobione to pięknie zgrzeje.
p.s. DXM ostatnio bralem pare ladnych lat temu czyli tolerke na to mam zerowa, sama kodeina w dawce 150mg nigdy nie dzialala na mnie zadowalajaco (oprocz opisanego wyzej mixu z DXM), 210mg robi w sam raz, powyzej opisany mix z DXM mial miejsce dzis pierwszy raz.
Dorzucanie kodeiny ma jak najbardziej sens, jedynie może spłycić tobie trochę działanie, ale to minimalnie.
Kiedyś jeszcze czytałem, ze najlepiej robić 8 godzin przerwy miedzy dawkami żeby receptory się zregenerowały.
DXM tez możesz dorzucić, tzn. walnąć około 1 -2 godziny przed koda i równię dobrze poklepie.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
DXM jest jednak tak dziwną substancją, nie tylko strukturalnie ale i w odbiorze, że research warto zrobić i tu Cię bardzo chwalę. Chodzi jednak o to, że tutaj nikt nie pisze o dawkach na II, III plateau i wyżej; tu chodzi o progowe dawki gwarantujące działanie nieco nad progiem leczniczego. Bo W ŻYCIU nie łączyłabym DXM na dawce II+ plateau z opio ani benzo, ani też alkoholem. Ale kilka tabletek dla podbicia tej "śmiesznej" kodeiny czy zatrzymania wzrostu tolerancji zdarzało się za czasów brania/wspomagania się kodeiną, jak najbardziej, no i żyję. Kiedyś w knajpie sobie jeszcze pokpiwaliśmy, że większy wstyd odczuwam kupując Acodin, niż zestaw pompek i igieł. ;-) Odkąd biorę głównie morfinę czy DHC, to nie umiem wypowiedzieć się na temat eksperymentów z DXM, bo takowych nie przeprowadzałam.
Chodzi o to, by nie wbić się nawet na pierwszy schodek dyso-fazy. Tak, jak pisano wyżej, w zależności od wielu czynników, dawka 60mg dekstrometorfanu może okazać się za duża. 45mg już okej. Ale to musisz potestować na sobie, najlepiej poszukaj postów użytkowników zbliżonych doświadczeniem i wagą do Ciebie.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.