Pamiętam, że w tym sezonie na uprawę napalił się jeden gość z tego forum. Przygotował elegancko ziemię na spocie i zamówił pestki automatów właśnie ze sklepu, o którym piszesz.
Być może to wina krążka torfowego, który kupił do kiełkowania, ale pestki nie wykiełkowały.
Poczytaj na forum, jakie sklepy polecają ludzie. Ja nie mam jeszcze doświadczenia z żadnym (pestki miałem wydłubane z tematów :)).
Też myślę, że mam "rękę" do roślin, a poza tym sprawia mi to wielką frajdę.
Odmian, które wymieniłeś nie znam. Czym kierowałeś się w wyborze? Przejrzałem je i moim zdaniem są dobre na start (nawet w opisach jest o tym mowa).
Przygotował elegancko ziemię na spocie i zamówił pestki automatów właśnie ze sklepu, o którym piszesz.
Być może to wina krążka torfowego, który kupił do kiełkowania, ale pestki nie wykiełkowały.
Gdyby ktoś czytał ten post, a zajmuje się "produkcją" pestek na własne potrzeby, to ja zawsze chętnie przyjmę kilka sztuk ;)
Czytałem parę wątków na forum i kilka osób polecalo stronę. Myślę, że zawsze jest jakiś procent niepowodzenia przy wzroście lub przy kiełkowaniu i się z tym liczę. Oczywiście najlepiej by było gdyby wszytkie te procesy przeszły bezproblemowo, ale no życie.
Chętnie sprawdzę jeśli ktoś podeśle inny seedbank :)
Jeśli masz już na oku dobry spot, zastanów się nad zakupem również pestek nieautomatycznych. Cykl życia jest 2 x dłuższy, ale potencjalne plony nawet 10 x wyższe. Pełnosezonowe odmiany wybaczają wiele błędów, których automaty nie wybaczają. Ja np miałem krzak, który raz przesadzałem (bezpośrednio z gleby), 2 razy został zmasakrowany przez sarny (wyrwany z korzeniami) a i tak rósł pięknie, aż pewnego dnia przyszli złodzieje i wyrwali (dopiero zaczynał kwitnąć).
07 listopada 2018jezus_chytrus pisze: ^
Pamiętam, że w tym sezonie na uprawę napalił się jeden gość z tego forum. Przygotował elegancko ziemię na spocie i zamówił pestki automatów właśnie ze sklepu, o którym piszesz.
Poczytaj na forum, jakie sklepy polecają ludzie. Ja nie mam jeszcze doświadczenia z żadnym (pestki miałem wydłubane z tematów :)).
Też myślę, że mam "rękę" do roślin, a poza tym sprawia mi to wielką frajdę.
Odmian, które wymieniłeś nie znam. Czym kierowałeś się w wyborze? Przejrzałem je i moim zdaniem są dobre na start (nawet w opisach jest o tym mowa).
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
konopie-foto-outdoor.html są 3 (udane) sezony z rzędu pod tytułem "Budżetowy outdoor" : ) Wczoraj zakończyłem trzeci.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.