Pamiętam, że w tym sezonie na uprawę napalił się jeden gość z tego forum. Przygotował elegancko ziemię na spocie i zamówił pestki automatów właśnie ze sklepu, o którym piszesz.
Być może to wina krążka torfowego, który kupił do kiełkowania, ale pestki nie wykiełkowały.
Poczytaj na forum, jakie sklepy polecają ludzie. Ja nie mam jeszcze doświadczenia z żadnym (pestki miałem wydłubane z tematów :)).
Też myślę, że mam "rękę" do roślin, a poza tym sprawia mi to wielką frajdę.
Odmian, które wymieniłeś nie znam. Czym kierowałeś się w wyborze? Przejrzałem je i moim zdaniem są dobre na start (nawet w opisach jest o tym mowa).
Przygotował elegancko ziemię na spocie i zamówił pestki automatów właśnie ze sklepu, o którym piszesz.
Być może to wina krążka torfowego, który kupił do kiełkowania, ale pestki nie wykiełkowały.
Gdyby ktoś czytał ten post, a zajmuje się "produkcją" pestek na własne potrzeby, to ja zawsze chętnie przyjmę kilka sztuk ;)
Czytałem parę wątków na forum i kilka osób polecalo stronę. Myślę, że zawsze jest jakiś procent niepowodzenia przy wzroście lub przy kiełkowaniu i się z tym liczę. Oczywiście najlepiej by było gdyby wszytkie te procesy przeszły bezproblemowo, ale no życie.
Chętnie sprawdzę jeśli ktoś podeśle inny seedbank :)
Jeśli masz już na oku dobry spot, zastanów się nad zakupem również pestek nieautomatycznych. Cykl życia jest 2 x dłuższy, ale potencjalne plony nawet 10 x wyższe. Pełnosezonowe odmiany wybaczają wiele błędów, których automaty nie wybaczają. Ja np miałem krzak, który raz przesadzałem (bezpośrednio z gleby), 2 razy został zmasakrowany przez sarny (wyrwany z korzeniami) a i tak rósł pięknie, aż pewnego dnia przyszli złodzieje i wyrwali (dopiero zaczynał kwitnąć).
07 listopada 2018jezus_chytrus pisze: ^
Pamiętam, że w tym sezonie na uprawę napalił się jeden gość z tego forum. Przygotował elegancko ziemię na spocie i zamówił pestki automatów właśnie ze sklepu, o którym piszesz.
Poczytaj na forum, jakie sklepy polecają ludzie. Ja nie mam jeszcze doświadczenia z żadnym (pestki miałem wydłubane z tematów :)).
Też myślę, że mam "rękę" do roślin, a poza tym sprawia mi to wielką frajdę.
Odmian, które wymieniłeś nie znam. Czym kierowałeś się w wyborze? Przejrzałem je i moim zdaniem są dobre na start (nawet w opisach jest o tym mowa).
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
konopie-foto-outdoor.html są 3 (udane) sezony z rzędu pod tytułem "Budżetowy outdoor" : ) Wczoraj zakończyłem trzeci.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.