25 października 2018taurinnn pisze: [mention]Drevolt[/mention] Nie wymyślaj. Niemożliwe jest, żeby przy dłuższym zażywaniu kodeiny (tudzież innych opioidów) codziennie nie wzrosła tolerancja.
I u mnie jest tak prawie ze wszystkim, benzo itp.
Tolerka nabija się przy jej łamaniu oczywiście na naszą niekorzyść.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
A gdy już się dochodzi do >300 mg to się robi niezły bajzel, bo takie 390 mg (1 paka 16 tabeletek & 1 paka 10 tabletek) to wcale nie jest jakieś duże zwiększenie dawki, więc efekty wcale nie muszą zadowalać. W przypadku przejścia z 150 mg na 300 mg to jest kosmos, podniesienie dawki o 2x. Analogicznie w tym momencie powinniśmy przerzucić się z 300 mg na 600 mg, dlatego jak mi się zdarza wziąć 390 lub 450 mg to wciąz bywa słabo :scared:
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.