25 października 2018taurinnn pisze: [mention]Drevolt[/mention] Nie wymyślaj. Niemożliwe jest, żeby przy dłuższym zażywaniu kodeiny (tudzież innych opioidów) codziennie nie wzrosła tolerancja.
I u mnie jest tak prawie ze wszystkim, benzo itp.
Tolerka nabija się przy jej łamaniu oczywiście na naszą niekorzyść.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
A gdy już się dochodzi do >300 mg to się robi niezły bajzel, bo takie 390 mg (1 paka 16 tabeletek & 1 paka 10 tabletek) to wcale nie jest jakieś duże zwiększenie dawki, więc efekty wcale nie muszą zadowalać. W przypadku przejścia z 150 mg na 300 mg to jest kosmos, podniesienie dawki o 2x. Analogicznie w tym momencie powinniśmy przerzucić się z 300 mg na 600 mg, dlatego jak mi się zdarza wziąć 390 lub 450 mg to wciąz bywa słabo :scared:
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.