Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Opisujesz objawy delikatnego skręta po 1 zażyciu, czy byłeś przedtem totalnie czysty przez przynajmniej tydzień?
Co do łagodnego skręta po jednorazowym zażyciu morfiny / kodeiny / PST - zgadzam się, że może takowy wystąpić po dłuższej abstynencji, czego sama jestem przykładem. Oczywiście nie dorównuje nawet skrętowi po ciągach, ale jednak.
Swoja drogą bardzo ciekawe jest to co piszesz o skręcie po 1 dniu, lekkie, bo lekkie, ale jednak przez te małe defekty grzanie na sportowo wydaje się nierealne?
No i też silniejszego skręta mam, kiedy mimo takiego samego czasu trwania ciągu, dzienna dawka jest większa.
A z kolei długi (np. kilkumiesięczny) ciąg na małych / średnich dawkach daje niekiedy potężniejszego skręta niż np. tygodniowy na maksymalnych tolerowanych.
Takie prawidła zaobserwowałam.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.