Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
02 września 2018Quepasa pisze:
Ostatni taki wybryk mialem jakieś pół roku temu, raz z alprą, raz z klonami. Ale waliłem mak, morfinę i oksy, wiec mogłem nie odczuć skutków, a teraz bralem na sucho. Zobaczymy, mam nadzieję, ze będzie gitara.
Jakiś przeciwpadaczkowy dla bezpieczeństwa bym załatwił. 30mg w dwa dni to dużo. Na trzeci dzień może zamieść.
  • 84 / 6 / 0
Zezarlem w życiu mnóstwo benzo, ale nigdy nie dorobiłem się skręta. Jak byście porownali go do skrętu opio, który jest mi az za dobrze znany?
alkohol, heroina, kokaina.
  • 609 / 16 / 0
Żenada... Brałeś dwa dni, nie potrzebujesz niczego przeciwpadaczkowego. I nic Ci nie będzie. A jeśli będzie, to sam to sobie wkręcisz.

Co do skręta. Po benzo jest długi i męczący. Nijak ma się do skręta po morfinie.
Uwaga! Użytkownik punk6 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1277 / 130 / 0
Skręt po benzo jest straszny bo receptory GABA mamy w niemal w każdej komórce organizmu.

BDZ1 – receptor neuronalny. Występuje w móżdżku i korze mózgowej. Prawdopodobnie odpowiedzialne za anksjolityczne i przeciwdrgawkowe działanie pochodnych benzodiazepiny.
BDZ2 – receptor neuronalny. Występuje w hipokampie, prążkowiu, korze mózgowej, podwzgórzu i rdzeniu kręgowym. Odpowiedzialne za działanie uspokajające benzodiazepin.
BDZ3 – receptor obwodowy pozaneuronalny. Występuje w nadnerczach, śliniankach, jądrach, tkance tłuszczowej stawach jajnikach, nerkach i komórkach glejowych w ośrodkowym układzie nerwowym.
  • 871 / 119 / 22
To szatanki... Nawet ibogainą nie da się wyleczyć z uzależnienia od benzosów, a np. od opiatów, amfy co i owszem...
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1916 / 335 / 2
Może nie samo benzo w sobie tak uzależnia, ale pragnienie spokoju ducha. A benzo w tym przodują (no opio też są mega dobre pod tym względem), na pstryknięcie możemy zaznać uczucia spokojnej duszy. Tak to widzę, bo raczej większość wjebanych zaczęło brać z powodu nerwicy, et cetera. Jak ktoś chce się nawpierdalać benzo żeby mu się urwał film, nie jest tak zagrożony jak "wrażliwcy".
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Mam pytanko kiedy mogę łykmąć xanax albo frisium 10 (bo takie mam) brałem 2 lata 1mg dziennie odstawiłam na setelafcie 100mg i trittico 100mg na noc. Minął już miesiąc czy mogę sobie pozwolić na wyluzowanie tylko żeby nie zepsuć kuracj ssri doktorka nie chciała mi odpowiedzieć na moje pytanie ciekawe dla czego?
  • 871 / 119 / 22
@guccilui - zgadzam się w 100%. I głupi byłem, że zamiast kontynuować medytację buddyjską, która dawała mi większy spokój niż benzosy, wjebałem się w nie. Ale jestem dobrej myśli - odstawka dobrze idzie i zamierzam wrócić na drogę rozwoju duchowego.
PS. Dziś trochę męczyły mnie zjebane receptory GABA i łyknąłem 5 tabsów Validolu. Poczułem się dużo lepiej... Trochę przymulony, ale objawy odstawienne odpuściły. Uważam, że Validolek to jedyny specyfik godny uwagi z uspokajaczy bez recki.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1916 / 335 / 2
No, i potwierdza się to, że warto brać różne "suplementy", jeśli mają nam pomóc.... lepszy validol niż 5 mg klona.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1983 / 209 / 0
klon to pikuś. Ja mam problem z odstawieniem clonazolamu po tygodniu!
Take DXM and Be Happy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.