Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1360 / 179 / 0
Jadlem benzo przez wiele lat (kolo 11, z czego z 7 lat byłem na benzo non stop), miałem dosc długie ciagi- najdluzszy 14 miesięcy na klonie i odstawa cold turkey- jak zawsze zreszta i krótkie przerwy- o czym swiadczy ilość lat bedac pod wpływem benzodiazepin. Wtedy dawki były ogromne, obecnie od 2 lat jem benzo raz na ruski rok i zadowalające dawki wygladaja mniej więcej tak:

+ lorazepam- 2,5mg
+ klonazepam- 4mg
+ Aprazolam- obecnie nie działa w zadnej dawce
+ Bromazepam- 6-9mg
+ diazepam- 15-20mg
+ klorazepat dipotaswy- przy 40-50mg czuje subtelne działanie

Innych benzo przez te 2 lata od czasu gdy praktycznie rzuciłem nie bralem, z lekow podobnych do benzo probowalem zolpidemu, ale doszedłem do dawki 80mg i dalem spokoj- zero działania.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 3955 / 146 / 0
nie wiem jakim cudem ale uzywam klonazolam od sierpnia a wciaz odczuwam tak smieszne dawki jak 0.06mg
Maykel85 pisze:
...
gdyby Ci sie chcialo to zechcialbys sie tu lub w jakims odpowiednim temacie podzielic sie swoimi spostrzezeniami po tak dlugim czasie uzywania benzo? chodzi mi glownie o szkody, stan psychiki itd. 7 lat na benzo, ciezko mi to sobie wyobrazic...

chyba, ze gdzies juz opisywales to bede wdzieczny za podlinkowanie.
niedojebanie genetyczne
  • 1342 / 48 / 0
Hejka. Jak na razie nie odczuwam działania klonów (o innych benzodiazepinach nie wspominając) przez ich kompulsywne dorzucanie. A dodam, że zanim się poznałem z tymi miętowymi skurwielami to bardzo dobrze działały na mnie tak genialne benzo jak etizolam czy Bromazepam. Nie polecam tego stanu. Nie bierzcie klonazepamu jeśli nie macie umiaru!
SESH
  • 3955 / 146 / 0
a bierzesz je ciagle? jesli tak przestan brac i sprawdz roznice. ;-)
niedojebanie genetyczne
  • 1342 / 48 / 0
No już nie biere, nie brałem ich jakoś wybitnie regularnie. Na początku tylko do tramca, a potem cała paka 'na raz' jak mi akurat wpadła w łapska. Ostatnio wziąłem 4 klony po sporej przerwie i nic.
SESH
  • 3955 / 146 / 0
zostaje niezawodny Klonazolam, tylko fchuj ciezko go dorwac od jakiegos czasu.
niedojebanie genetyczne
  • 1342 / 48 / 0
Nawet mi o nim nie mów... mój kot raz czy dwa źle odmierzył to bęzo, zbrodnia dla ciała i umysłu, dziewczyna w psychiatryku. %-D
SESH
  • 385 / 22 / 0
U mnie tolerancja jest bardzo dziwna,jestem mocno ućpany po 30 mg w mixie alpra+klon a na drugi dzień 30mg rolek mnie robi ładnie z tym,że nie biorę dziennie.
Bromazepam jako jedyny na mnie nie działa.
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 2429 / 579 / 155
Małą, bo zawsze unikałam brania w ciągach.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 522 / 64 / 0
W przeliczeniu to z 2mg alpry, by się czuć normalnie.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.