Ale w sumie to też sprawia że wstaję więc działa.
No i u mnie pomogło bardzo chodzenie spać i wstawanie codziennie o tej samej porze, niezależnie od tego czy muszę czy nie.
22 sierpnia 2018wolfster pisze: Mnie osobiście zastanawia co wkręcacie lekarzowi, żeby dorosłej osobie wypisał rec na metylofenidat. Wytężona praca umysłowa, sesja, problemy z koncentracją i przyswajaniem wiedzy to wiem z doświadczenia że to nie przejdzie.
Odpowiedziałem mu, że niestety w tamtych latach tej wizyty nie planowałem.. :wall: Na koniec, żeby mnie nie wypuścić z niczym - przepisał mi fluoxetyne, choć mu mówiłem, że na zły nastrój nie narzekam.
Trzeba się będzie wybrać do swojego stałego Doktora, tylko on raz na 2 tygodnie przyjmuje, ech..
Jak to jest z tym metylofenidatem w końcu? Ma jakiś sens to co on mówił?
30 sierpnia 2018blueberry pisze: przepisał mi fluoxetyne, choć mu mówiłem, że na zły nastrój nie narzekam.
Ogólnie to trochę i miał racji, a trochę nie - fakt faktem musi być postawiona diagnoza ADHD (albo narkolepsja czy inne zaburzenie faktycznie wymagające kuracji MPH). Tyle że ADHD (a właściwie dorosłe ADHD czyli ADD) można zdiagnozować także w wieku dorosłym. W USA to czasem nawet osoby po 50-tce dostają dopiero diagnozę i rozpoczynają kurację Adderallem...
Przepisuje się MPH normalnie i całkowicie legalnie osobom dorosłym - to, co pisze w ulotce (o stosowaniu tylko u dzieci do 18-go roku życia) to jest bardziej wskazówka, aniżeli jakaś ścisła wytyczna czy obligatoryjny przepis.
Nie znam Twojej sytuacji, ale jeśli faktycznie tego potrzebujesz, to zamiast kombinować, postaraj się o diagnozę.
To, co powtarzam od zawsze tutaj - trzeba znaleźć dobrego psychiatrę, najlepiej takiego, który specjalizuje się w tego typu zaburzeniach.
Od tego gościa najlepiej z daleka, bo widać, że kolejny, zaślepiony maniak SSRI - konował-debil bez pojęcia.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.