CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
203
29%
2.Cos działa
139
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
111
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
35
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 709

ODPOWIEDZ
  • 3245 / 618 / 0
Zadam pytanie bo nie chce mi się szukać tysiąca sklepów, a na CENEO raczej tego nie ma. Jaka jest najmniejsza skuteczna ilość żeby potwierdzić że na mnie to akurat działa i opłaca się zainwestować. 25,50,100ml. 50ml to około 100zł, więc niemałe pieniądze, a co jeśli nie jestem podatny na CBD? Wiadomo że po 3 kroplach nie zostanę sportowcem z doktoratem na studiach. Jeszcze raz zapytam. Jaka jest najmniejsza efektywna ilość żeby z czystym sumieniem powiedzieć TO DZIAŁA?
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 22 / 0
Re: CBD
Nieprzeczytany post autor: Aimar »
19 sierpnia 2018Danaon pisze:
Czy olejek CBD 10% pomoże w zaśnięciu?
Odpowiednie stężenie i dawka CBD powoduje senność, więc pomoże zasnąć.
  • 234 / 100 / 0
@VERBALHOLOGRAM w pewnym sklepie internetowym mają susz konopny o zawartości CBD 15% w cenie ok. 50pln za gram. Jest to w sumie nowość na naszym rynku(susze tej jakości i o tak dużej zawartości CBD) Z wyglądu są w sumie nie odróżnienia z normalnym, kozackim ziołem. Z opinii ludzi wynika też że smak i zapach jest jak w normalnym nielegalnym paleniu. Ogólnie CBD w formie suszu najlepiej działa przyjmowane w formie waporyzacji, ale palenie 15procentowego suszu też nie powinno być chyba słabsze niż olejek 10%. Jak lubisz smak dymu marihuany, to może te 50pln będzie dla Ciebie tańszą opcją wypróbowania czy jesteś podatny na działanie CBD.
What you smoking?
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CC1992 »
Mam olejek cbd 10%. Pomoże na odstawce benzo na napięcie miesni i ogólnie napięcie umysłowe?
  • 372 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: n23 »
Jak jest z dawkowaniem ?
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CC1992 »
3-4 krople pod język 3 razy dziennie
  • 120 / 8 / 0
Zastanawiam się nad kupnem suszu CBD, ale nie mam w domu waporyzatora a coś czytałem, że palenie to w tym przypadku strata materiału dlatego się trochę obawiam zwłaszcza, że to tanie nie jest.

Problem mam taki, że dorwała mnie bezsenność, a ponoć CBD przy tej dolegliwości się jak najbardziej sprawdza. Chciałbym sobie kupić tak grama na spróbowanie, tylko teraz na ile może mi starczyć gram takiego palenia? I drugie pytanie, na ile dłużej starczyłby mi taki materiał gdybym miał go waporyzować? Bo jeśli by się to sprawdziło, to bym się zastanowił nad kupnem wapo na przyszłość.
  • 20 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: mukacz »
10 sierpnia 2018eiffel65 pisze:

opisujesz działanie olejku cbd własnej produkcji ? czy miałeś na myśli ten kupiony ? Jeśli kupny to jakie miałeś stężenie zastanawiam się jaki na początek wziąć 5 % 10 % czy od razu 20 % :d
Kupnego, 5% :) rodzimej marki bodajże biokonopie czy coś takiego.

Do pozostałych kolegów: susz typu 10-15% CBD to bajki. Kiedyś pytałęm w jednym ze sklepów o certyfikat analizy na taki susz i nastąpiło echo... Konopie osiągają max 3-6% CBD.
  • 234 / 100 / 0
Co do różnicy między paleniem a waporyzacją, to matematyka jest prosta. Paląc przyswajasz tylko ok.20% składników zawartych w ziołach, reszta po prostu się rozpada pod wpływem wysokiej temperatury spalania. Waporyzując jesteś w stanie przyswoić do 90%. Z ilości jaką spalisz np. w lufce czy fajce za jednym machem, z waporyzatora wyciągniesz co najmniej 5-6 chmurek i każda z tych chmurek będzie o wiele bogatsza w kannabinoidy niż ten jeden spalony mach. Jeśli zainwestujesz w vapo z regulacją temperatury (do 500pln znajdzie się coś dobrego) to możesz go używać także do waporyzacji innych ziół(rumianek, tymianek, zielona herbata, mięta i inne), nie tylko konopi. Jeśli nie interesują Cię inne zioła, tylko te z cbd/thc to możesz kupić tańszy vapo np. vapcap za 250pln. Vapcap średnio się nadaje do innych ziół, ponieważ osiąga temperaturę minimalną ponad 190*C, do ziół z cbd nadaje się więc bardzo dobrze. Z grama wyjdzie Ci ok.15 nabić w vapcapie, z każdego nabicia powinno być co najmniej 5-6 bogatych w cbd chmurek.
What you smoking?
  • 120 / 8 / 0
Dziękuję bardzo za odpowiedź o to mi chodziło.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.