Problem mam taki, że dorwała mnie bezsenność, a ponoć CBD przy tej dolegliwości się jak najbardziej sprawdza. Chciałbym sobie kupić tak grama na spróbowanie, tylko teraz na ile może mi starczyć gram takiego palenia? I drugie pytanie, na ile dłużej starczyłby mi taki materiał gdybym miał go waporyzować? Bo jeśli by się to sprawdziło, to bym się zastanowił nad kupnem wapo na przyszłość.
10 sierpnia 2018eiffel65 pisze:
opisujesz działanie olejku cbd własnej produkcji ? czy miałeś na myśli ten kupiony ? Jeśli kupny to jakie miałeś stężenie zastanawiam się jaki na początek wziąć 5 % 10 % czy od razu 20 % :d
Do pozostałych kolegów: susz typu 10-15% CBD to bajki. Kiedyś pytałęm w jednym ze sklepów o certyfikat analizy na taki susz i nastąpiło echo... Konopie osiągają max 3-6% CBD.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.