Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Testy ciążowe też powinny być obowiązkowo.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Kurwa jak to na wydarzenia.pl oglądam to mi sie scyzoryk otwiera w kieszeni a ręka ostentacyjnie sięga po tasak
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
lechu91 pisze:
Jebać babilon. Kurwa lepiej niech się zajmą programem nauczania, który wg mnie zniechęca do samodzielnego myślenia
No, przecież o łatwość manipulacji się rozchodzi. "Pierwsze wolne pokolenie" głosowało jeszcze bez matury :-D
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2008 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 105 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Antydemagog »
jak sie nie przyjdzie jak to mówią "odlotowym" zupełnie do szkoły to da się żyć, u mnie ludzie przychodzą zjarani, czasem na DXM albo czymś tam jeszcze dokładnie nie powiem bo nie wnikam, :D ostatnio stara ciągle mi w oczy zagląda i mówi ze coś brałem a ja na to że może testy zrobić %-D ciekawe co by wyszło, na pewno opiaty :D
ja tak czytam posty i to tu to tam ktoś pisze że nie zdał, a mi sie marzy wyższa szkoła oficerska %-D musze sie do roboty zabrać bo jak dotąd wystarczyło to co z lekcji wyniosłem na 5 lub 4 to teraz mam 3 kapy na semestr :-/ i kiedy tu można coś zarzucić <_< szkoła to punkt 1 bedzie szkołą będzie praca będzie kasa będzie towar :D
Trzeba powodu do morderstwa,
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: normalny »
"to najczęściej uczniowie informują nauczycieli kto może brać narkotyki' brawo! i to jest prawdziwie obywatelska postawa i łatwy sposób na zrobienie gnoju nielubianej osobie

"marichuana to trawa dla ludzi z kompleksami i problemami ze sobą ... dla bydła"
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
kurwa, tu chodzi o Waszą (młodzieży) przyszłość. ja mam maturę, tytuł, doświadczenie i referencje, jestem w stanie utrzymać siebie oraz rodzinę, którą niewątpliwię niedługo założę. ćpam bo mogę, bo nie niszczy to życia mi, ani nikomu innemu; to przygoda, ale nie dla dzieci, ja pierdolę. chyba bym z okna skoczył, gdyby nie udało mi się ułożyć tego wszystkiego przez dragi. akurat w przypadku szkolnych akcji antynarkotykowych jestem jak najbardziej za.
szatan
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Blessweed »
normalny pisze:

"marichuana to trawa dla ludzi z kompleksami i problemami ze sobą ... dla bydła"
Cala polska propaganda, w tv, gazetach, internecie itp. dużo mówią o tym jakie to jest złe, a tak naprawde mają o tym gówniane pojęcie :/ ... Już samo co nam w szkołach pierdolą, że do gandy dodają LSD, domestosa albo czego innego, pokazuje, że gówno wiedzą a się wypowiadają i próbują uczyć...Jednak najbardziej mnie denerwuje to, iż
ludzi którzy nie są w temacie połykają haczyk i jak znajomy usłyszał ze pale MJ, to sie mnie pyta jak ja moge sie kłuć albo po nosie dawac :/
a 25 groszy pi pi ma?
  • 132 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kylek »
Jak u mojego kumpla stara znalazła weed to się pytała gdzie strzykawki chowa %-D.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania,
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: normalny »
może myślała, że bierze coś jeszcze, a że z narkomanem kojarzą się często strzykawki to zapytała o nie a nie o białe np
  • 273 / 1 / 0
idn, jest jeszcze cos takiego jak samokontrola, ot ja to mam np . jak i zapewne wchuj ludzi, dla ktorych testy sa krzywdzace, w szkolach jest masa ludzi pelnoletnich, ktorzy powinni decydowac sami o sobie
cpanie z nauka mozna laczyc, a jesli ktos bedzie chcial cpac i zjebac sobie zycie, to zarowno byle test jak i pewnie wiekszosc metod antynarkotykowych w niczym nie pomoze ( pare wizyt na terapii, toz bardziej joke niz kara ) a zwiekszy tylko prohibicje, propagande i zaszczucie dragow w naszym kraju
rownie dobrze mozna wprowadzic obowiazkowe testy ciazowe, toc ciaza moze rownie mocno przeszkodzic w nauce
wiem ze przyklad lekko przesadzony, ale w ten desen
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.