nemulec666 pisze:Mam problem, grzeje już kilka lat, jednak ostatnio coś mi baty szfankują. Co wjeżdżam drzazga to w ogóle krew nie wskakuje. Co robić? Jak je "odnowić"?
nemulec666 pisze:Nie wiem czy one są już nie drożne czy mam coś z ciśnieniem. Ale nawet po fecie próbowałam wjechać i nic. A jednego dnia takie kuleczki krwi wypadały z kolki przy czyszczeniu jak cokolwiek wskoczyło ale naciągnąć się nie dało krwi w pompe. Ma ktoś podobny problem? Nie chce otwierać pachwiny.
nemulec666 pisze:Z jedną ręką czekam już ponad miesiąc i dalej nic. Chciałabym wiedzieć czy ktoś ma podobne przypadki kablowe...
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.