Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
26 lipca 2018ControlPoliToxy pisze: Mam nietypowe pytanie. Opio działają na mnie strasznie słabo jeśli chodzi o rekreację, ale nigdy nie sprawdzałem ich pod względem przeciwbólowym. Mam mieć zabieg i jako znieczulenie pewnie dostane małą dawkę fenta i.v. i nie wiem czy ma to jakikolwiek sens czy prosić o coś innego (co ?).
Odpowiadaj: nie brałem nigdy, nie wiem jak na mnie działa, ale np przy leczeniu zębów zawsze szybko metabolizuję znieczulenie i mój stomatolog często musi onownie podawać zastrzyk żeby dokończyć leczenie bo prestaje działać. Taka gadka to max co możesz wyciągnąc żeby dostać wiecej niż normalnie.
Na koniec. fent i.v. to doskonały analgetyk do stosowania ogólnego. Nie będziesz zawiedziony. Uwierz. Powodzenia.
PS. Wiem co mówię, bo sam akurat robię wywiady anestezjologiczne przed operacjami i mamy obowiązek wyłapywać uzależnionych bezwzględnie. A najgorsi są ci, którzy na cwaniaka myślą, ze ludzie są idiotami... zazwyczaj boli ich potem mocniej niż powinno. A szkoda. wystarczyło zamknąć mordę i udawać normalnego pacjenta który nie zna nawet słowa fentanyl.
Myślałem o czymś innym niż opio, bo kolega mówił, że dali mu kiedyś coś takiego, ale nie mam pojęcia co to może być, a on nie pamięta. Zastanawiałem się czy szczerze nie powiedzieć, że to słabo na mnie działa, ale skoro tak to zrobię jak mówisz.
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata