Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 111 / 8 / 0
A ja polecam pax2. Stelth jak w metal gear solid - paliłem sobie w domku jakieś 5 m od mamy w kuchni.

Wydajność to potęga. Pół nabicia lufki dopchane pusheren i mam bombę.

A te światełka kolorowe w trybie party mode na fazie są przezajebiste :*)
kontakt ze mną pod adresem: odurzony@tutanota.com
  • 2302 / 399 / 0
ja korzystałem tylko z magic flight i faktycznie było magic flight ;)
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Od serca polecam Vapolizer Volcano, kilkukrotnie testowany, niby drogo, ale jak na domowy sprzęt sprawdza się doskonale.
  • 13 / 4 / 0
Jak już tak polecacie to od siebie coś dodam :) (gdyby ktoś zastanawiający się nad kupnem przenośnego sprzętu tutaj zajrzał). Od serca polecam DaVicni IQ. Na Vapomaniaku można znaleźć wyczerpującą recenzję - nie będę się rozwodzić. Jak w ścisłej czołówce bywa - trochę kosztuje, ale warto. Smak pary oceniam na duże "mniam mniam". Od Paxa i Mighty różni się przede wszystkim specjalną komorą chłodzącą, gdzie można dodać ziół dla dodatkowego smaku (melisa, eukaliptus itp).
"Some pointless words"
  • 13 / 4 / 0
Jak już jesteśmy przy waporyzacji. Mam do Was pytanie dotyczące spożywania ABV - ale po kolei. Zacząłem całkiem niedawno korzystać z uroków zdrowego przyjmowania naszej kochanej mj. Oczywistym jest, że możliwość wykorzystania ponownie tego samego towaru. to lepsze niż wygrana w tańcu z gwiazdami ;). Na anglojęzycznych forach znalazłem informacje o ABV, oraz że nie na wszystkich działa tak jakby chcieli. Oczywiście wiem, że moc zależy od sprzętu - im lepiej grzeje tym mniej substancji aktywnych zostaje. Na swoim przykładzie. Pierwszy raz spożyłem około 6 gram z sokiem pomidorowym i przyznam, że byłem zawiedziony. Nic nie poczułem. Dodam, że jak wyżej korzystam z IQ, więc sprzęciwo daje radę. Na jednym z forów znalazłem poradę, że chociaż susz jest gotowy do jedzenia, bo THC zdążyło się wydzielić, można jeszcze nasze ABV poddać procesowi dekarboksylacji. Najlepiej w czymś tłustym w piekarniku na 200 stopni. Idąc za radą dosypałem 4,5 grama do lasagne (niestety z biedronki :D) i normalnie 30 minut grzałem. Powiem Wam, że tym razem weszło. Może nie jakoś intensywnie (chociaż u mnie występuje duża tolerancja pomimo, że nie przyjmuję dużych dawek często), ale trzymało 8 godzin :). Teraz sedno - czy jest tu ktoś kto testował z czym ABV wchodzi najlepiej? Czytałem już o jogurtach, jedzeniu bez niczego i popijaniu, o paleniu nie wspominając. Zastanawiam się co można zrobić żeby jeszcze lepiej je wykorzystać?
"Some pointless words"
  • 48 / 5 / 0
ciekawy temat, więc podbijam.
sam zjadałem do ok 5 g abv - za każdym razem bez efektów;
teraz być może uzbieram trochę więcej i faktycznie z tłuszczem do piekarnika...
bo "na surowo" można zjeść 5 g abv i mamy brak efektów.

dodam, że korzystam z pax2 i zawsze kończę na najwyższej temperaturze - może ABV zwapowane w tych max temperaturach paxa wyklucza fazę po samym ABV?

Jeśli to prawda- do jakiej temp. st. C. wapować, aby abv było efektywne?
Uwaga! Użytkownik prz3gladark4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 4 / 0
16 lipca 2018prz3gladark4 pisze:
ciekawy temat, więc podbijam.
sam zjadałem do ok 5 g abv - za każdym razem bez efektów;
teraz być może uzbieram trochę więcej i faktycznie z tłuszczem do piekarnika...
bo "na surowo" można zjeść 5 g abv i mamy brak efektów.

dodam, że korzystam z pax2 i zawsze kończę na najwyższej temperaturze - może ABV zwapowane w tych max temperaturach paxa wyklucza fazę po samym ABV?

Jeśli to prawda- do jakiej temp. st. C. wapować, aby abv było efektywne?
Może spróbuj jak ja. Do 1/4 ekskluzywnej lasagne z Biedronki włożyłem 5/6 gramów pod warstwę na samej górze z serem. 30 minut na 200 stopni - akurat ona się tyle ma robić. Jak nie lubisz lasagne to do pizzy z tłustym serem (pod niego) i też potrzymać. Tak żeby tylko jedzonka nie spalić. Osobiście też korzystam z dobrego vaporizera. Ale zawsze zostają związki THC. Tylko mniej. :)
"Some pointless words"
  • 13 / 4 / 0
Daj znać jak poszło. I karmę proszę przyznać, a nie. Na krzywy ryj :D
"Some pointless words"
  • 48 / 5 / 0
jasne, dam znać jak tam rumianek się zwapował :-)
potrwa trochę, aż dojdę do 5 g (dużo nie palę)
dodam, że ostatnio przeczyszczałem swojego vapo i się za głowę złapałem

dobrze, że miałem alkohol izopropylowy (wysokie stężenie).
screena to ja ledwo wyjcisnąłem wyciorem, a po wyjęciu wyciora wyglądał, jakbym poziom oleju w silniku sprawdzał LMFO
Uwaga! Użytkownik prz3gladark4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 4 / 0
Czystość bardziej na smak wpływa - nie na moc. Ale to zależy jak z niego korzystasz. Ja raczej intensywnie, ale okresowo. Nie zostawiałbym sprzęty uświnionego, żeby leżał w takim stanie. :)
"Some pointless words"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.