Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zmieniono nazwę leku w tytule na poprawną ze skudaxa na skudexa~Duce
Zmieniono w tytule nazwę substancji czynnej w leku z "tramal" na "tramadol" – Catch
Deksketoprofen fajny jest na ból zęba, tak swoją drogą.
A lek to Skudexa, niech jakiś opiomodek wyedytuje.
Z tym, że jest ale w postaci tego deksketoprofen'u. Jedna tabletka zawiera tego 25 mg.
@STR88 nie wiem skąd masz to info o 150 mg. Wszystkie strony podają 75 mg dobową maksymalną dawkę tego specyfiku.
Od siebie mogę dodać że raz mi się zdarzyło wziąć 7 tabletek skudexy i nie odczułem żadnych skutków ubocznych. Dziś poszło 5 tabletek i mam nadzieję, że będzie okej.
Gdyby ktoś mógł napisać coś więcej na temat deksketoprofenu lub ogólnie skudexy to byłoby super. :)
*nieudolnie, gdyż z dużymi stratami - a to dlatego, że tramadol ma to do siebie iż robi się z niego papka.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.