Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zmieniono nazwę leku w tytule na poprawną ze skudaxa na skudexa~Duce
Zmieniono w tytule nazwę substancji czynnej w leku z "tramal" na "tramadol" – Catch
Deksketoprofen fajny jest na ból zęba, tak swoją drogą.
A lek to Skudexa, niech jakiś opiomodek wyedytuje.
Z tym, że jest ale w postaci tego deksketoprofen'u. Jedna tabletka zawiera tego 25 mg.
@STR88 nie wiem skąd masz to info o 150 mg. Wszystkie strony podają 75 mg dobową maksymalną dawkę tego specyfiku.
Od siebie mogę dodać że raz mi się zdarzyło wziąć 7 tabletek skudexy i nie odczułem żadnych skutków ubocznych. Dziś poszło 5 tabletek i mam nadzieję, że będzie okej.
Gdyby ktoś mógł napisać coś więcej na temat deksketoprofenu lub ogólnie skudexy to byłoby super. :)
*nieudolnie, gdyż z dużymi stratami - a to dlatego, że tramadol ma to do siebie iż robi się z niego papka.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.