Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma %-D
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
with regards, przodownik
[mention]przodownik[/mention]
26mg klonazepamu? :huh: To jest 13 tabletek?
Nie przesadzasz aby? Chodzisz jak zombie po takiej dawce czy juz tak jesteś uzależniony?
Probujesz sie wyrwać z tego nałogu czy nie widzisz szans?
Natnij sobie makówke z wilgotnymi bialutkimi nasionami w środku a mleko będzie wręcz kapało.
Powiem szczerze, że z moich doświadczeń zupa z suchych posiekanych drobno powiedziałbym, że klepie wręcz lepiej. Pewnie dlatego, ze wieksza powierzchnia kontaktu i latwiej wydobyc z nich morfinę. Ogolnie im drobniej zmielone tym lepiej i więcej morfiny uda nam się wydobyć. Zielonych nigdy nie mogliśmy drobno rozdrobnić bo mieliśmy do dyspozycji tylko nasze ręce :-)
Makabaka z tego co kojarzę czytając twoje posty to masz juz jakąś tolerkę, pewnie podobną do mojej może trochę niższą i ja oceniając swoją to te 200 bym musiał spożyć minimum na dobrą fazę. 50 peoniowych to dobra dawka dla kogoś kto bierze na co dzień powiedzmy ~300-450mg kodeiny.
Aczkolwiek pamiętajcie, że peoniowy (inaczej mak pełny) też należy do maków wysokomorfinowych.
No i opio przy benzo dzialają chyba o wiele slabiej, nie? Nigdy nie brałem benzodiazepin, więc mnie to specjalnie nie zajmowało, ale wiele razy czytalem takie opinie.
miks dobry, ale zawsze trzeba uważać bo łączyć depresanty jest bardzo niebezpieczne bo można przestać oddychać.
with regards, przodownik
Nie jestem uzależniony od klona przestaje brać takie końskie dawki i nic specjalnego sie nie dzieje może czasem 2 dni lekkiej depresji. Mój jedyny problem z benzosami to tolerancja której nie moge zbić. Co do benzo i opio to oba uzupełniają się nawzajem. Pewnie słyszałeś o kodożercach zachwalających łączenie kody z 1-2mg alprazolamu. Raz sciąłem zielone ususzyłem i faktycznie opium "wsiąkło" w suchy materiał. Natomiast kiedyś zerwałem zza jedenego płota dużo suchych z potwieranymi torebkami juz praktycznie bez nasion i było kopmpletnie NIC. Czytałem tutaj na forum i zapadło mi w pamięć, że mleko/opium służy rodzeniu "dzieci" tj. dojżałych nasion, a kiedy torebki się otworzą to morfinay pozostaje tyle, że świeżak nie poczuje. Tak słyszałem i tak faktycznie wyszło mi w praktyce. Z zielonego ususzonego mak zdycha i opium pozostaje w słomie. Nie jestem w 100% przekonany o tej teorii ale dokladnie zapamietałem toczącą się tyskusję w tej kwestii.
aha/edit/p.s. Tolerkę mam raczej małą w sam raz na te 50 główek bo przez ostatni rok raczę się od czasu do czasu tylko kodeina, bo nie mogę już sobie pozwolić na skręty, chociaż jak sie trafi jakieś ciekawe opio to jednorazowo nie odmówie ;-)
Natomiast kiedyś zerwałem zza jedenego płota dużo suchych z potwieranymi torebkami juz praktycznie bez nasion i było kopmpletnie NIC.
Na to by mogły nawet wskazywać pootwierane torebki - kiedyś (w bardzo starych odmianach) to było normalne. Ale była to poważna wada (bo kto chcialby tracić mak), dlatego stworzyli takie odmiany, w których torebki się nie otwierają. Wszystkie odmiany, ktore sie teraz sadzi wszelkie Lazury, Majory, Maratony, Opale, Gerlachy -> nic tam się już nie ma prawa otworzyć.
A propos jak będziesz miał suche makówki spróbuj takiej metody - zmieli na pył. Zjedz z 5 łyżek, zapij czymś ciepłym. Działanie rewelacja ;-)
Pewnie słyszałeś o kodożercach zachwalających łączenie kody z 1-2mg alprazolamu.
Slyszalem, chociaz ogolnie bardzo malo osob łączyło z kodą. Więcej takich osob bylo z wątkami z heroiną i metadonem. Ale tam czesto byly opinie, ze benzo zabierają całą euforię.
A co do klona to tam tolerancja jakoś inaczej sie zachowuje? nie spada tak szybko jak przy opio? Czytalem o osobach na hyperrrealu, ktore braly takie dawki, ale to byly osoby bardzo mocno uzaleznione. Nie slyszalem nigdy, zeby osoba nieuzależniona chociaż zbliżyła się do takich dawek.
Ale nigdy nie byles uzalezniony? Od jak dawna to bierzesz i jak często?
16 lipca 2018przodownik pisze: to czy nasiona są dojrzałe czy nie nie zmienia mocy maku, przynajmniej na tyle, żeby to wyczuć. ale fakt - słabiej czuć peoniowe.
no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma %-D
tego peoniowego cudeńka.
mi tam odpowiada moc peoniowych. dwa sezony kupowałem nasiona od jednego producenta i nie zauważyłem różnicy. takie same jak poprzednie. jak rwałem z działek to też dobrze robiło, ale tam nie wiedziałem skąd mają nasiona.
ja robię tylko wywar więc wejścia nie uświadczyłem, ale wszystkie zupy z tych ozdobnych maków robione mnie podobnie klepały.
with regards, przodownik
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.