@kacyk: Po co ich zabijac jesli juz sa niezdatni do walki. Poryty żołnierz to problem wroga (transport, szpital, odszkodowania).
Legalize it! Bless... :)
Niestety, nie udało mi się wygrzebać w tym momencie o konkretnym przypadku użycia [jest dosyć późno i nie chce mi się], ale zakładając że LSD jest cieczą, można je rozpylić.
EDIT
Wkradł się mały błąd, oczywiście chodzi mi o LSD w roztworze, tak dla jasności i waszego spokoju [nie chciałbym żeby ktoś za chwilę odnalazł na Wikipedii fragment mówiący o...blablabla...].
I skończcie ciągnąć głupi wątek o LSD jako broni chemicznej, na który definitywna odpowiedź padła parę postów temu, naprawdę warto.
prawdopodobnie użyto go także w akcji "odbijania" zakładników w moskiewskim teatrze.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."
- Doktor do Chemika
lucyper2 pisze:Akurat na Dubrowce wiadomo czego użyto - karfentanylu - bardzo mocnego opioidu.prawdopodobnie użyto go także w akcji "odbijania" zakładników w moskiewskim teatrze.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Włochy: Pies-poszukiwacz trufli znalazł zakopaną w ziemi kokainę
Pies-poszukiwacz trufli znalazł w lesie we włoskiej Abruzji zakopaną w ziemi czystą kokainę o wartości około 25 tysięcy euro - podała w środę agencja Ansa. Wyprawa po te cenne grzyby nieoczekiwanie zamieniła się w operację antynarkotykową.