@kacyk: Po co ich zabijac jesli juz sa niezdatni do walki. Poryty żołnierz to problem wroga (transport, szpital, odszkodowania).
Legalize it! Bless... :)
Niestety, nie udało mi się wygrzebać w tym momencie o konkretnym przypadku użycia [jest dosyć późno i nie chce mi się], ale zakładając że LSD jest cieczą, można je rozpylić.
EDIT
Wkradł się mały błąd, oczywiście chodzi mi o LSD w roztworze, tak dla jasności i waszego spokoju [nie chciałbym żeby ktoś za chwilę odnalazł na Wikipedii fragment mówiący o...blablabla...].
I skończcie ciągnąć głupi wątek o LSD jako broni chemicznej, na który definitywna odpowiedź padła parę postów temu, naprawdę warto.
prawdopodobnie użyto go także w akcji "odbijania" zakładników w moskiewskim teatrze.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."
- Doktor do Chemika
lucyper2 pisze:Akurat na Dubrowce wiadomo czego użyto - karfentanylu - bardzo mocnego opioidu.prawdopodobnie użyto go także w akcji "odbijania" zakładników w moskiewskim teatrze.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.